sukob s korisnicima

Grad Zagreb: Uvodimo red na Hipodromu, pojedinci su godinama izbjegavali plaćanje

24.11.2023 u 13:02

Bionic
Reading

Grad Zagreb poručio je u petak da pod istim uvjetima za sve korisnike uvodi reda na zagrebačkom Hipodromu jer su pojedinci godinama osiguravali povlastice koje im ne pripadaju zbog čega je sinoć pozvana i policija

Na Hipodromu po pisanju medija mjesecima traje sukob većine korisnika i Grada Zagreba s nekolicinom korisnika, među kojima je i bivši tjelohranitelj Franje Tuđmana i Bože Petrova Enimark Ponjević, a tenzije su porasle sinoć, nakon što je ta ustanova onemogućila korištenje dijelu korisnika koji nemaju ugovore i ne plaćaju boksove za konje.

Iz Grada Zagreba poručili su da sinoćnjim postupkom na Hipodromu Grad Zagreb nakon više desetljeća za sve korisnike uvodi red pod istim uvjetima. Od ukupno 146 korisnika boksova njih više od 100 je već sklopilo ili je pred sklapanjem ugovora, rekla je Hini glasnogovornica Grada Zagreba Dinka Živalj.

Naglasila je i da će registrirani sportski klubovi i sportski savezi kao i dosad imati pravo na besplatne termine za treninge i natjecanja na Hipodromu.

No, pojedinci su u dosadašnjem neredu izbjegavali plaćanje boksova i druge infrastrukture Hipodroma. "Budući da se dodatno korištenje sportske infrastrukture plaća na svim sportskim objektima Grada Zagreba, ili se ti objekti daju u zakup putem natječaja, Hipodrom je do sada bio jedinstven negativni primjer", poručila je Živalj.

Hipodrom Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Na Hipodromu po njezinim riječima godinama nije bilo reda, nije se znalo tko su vlasnici konja, i nije bilo dokumentacije o zdravstvenom stanju konja.

"Pojedinci su koristili tu situaciju da osiguraju prihode i povlastice koje im ne pripadaju, a Grad Zagreb zbog pravne nesigurnosti nije mogao ulagati u razvoj Hipodroma. Višegodišnji napori da se kroz dijalog uredi pravo korištenja bili su neuspješni", rekla je.

Zbog toga je, kako je objasnila, bilo nužno jasno identificirati vlasnike konja i osigurati pravnu osnovu za korištenje infrastrukture Hipodroma.

Policija i hitna pomoć su pozvane nakon što su iz gradske ustanove koja upravlja Hipodromom korištenje onemogućili dijelu korisnika za koje su naveli da nemaju ugovore i ne plaćaju boksove za konje. Tome se žestoko protivio Ponjević, predsjednik Zagrebačkog galopskog saveza i direktor zaštitarske firme General Security.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'