TAKTIČKO NADMUDRIVANJE

Glasovanje o predsjedniku Skupštine Ličko-senjske županije odgođeno za četvrtak

09.04.2019 u 19:03

Bionic
Reading

Ličko-senjska Županijska skupština nije konstituirana u utorak jer je za popodne najavljeno tajno glasovanje o jedinom kandidatu Marijanu Kustiću (HDZ) za njezina predsjednika odgođeno za četvrtak

Na popodnevni dio sjednice u gospićku vijećnicu nisu došla tri vijećnika s nezavisne liste Ante Dabe pa ih je u dvorani bilo 30 od 33. Nakon odlaska osam vijećnika s Milinovićeve liste, još je bilo 22 vijećnika, što je više od polovice, ali je glasovanje predsjedatelj Kustić ipak odgodio do četvrtka u 18 sati.

"Imali smo kvorum, ali ja sam želio da svi budemo na Skupštini i glasamo za predsjednika, i to tajno, kada se listić može i prekrižiti, ali očito je potrebno malo manipulirati javnošću", rekao je Kustić i optužio nezavisne vijećnike dviju lista da bojkotiraju rad Skupštine.

Također je rekao da su odgađanjem glasovanja zapravo pokazali građanima Ličko-senjske županije tko manipulira i tko bojkotira konstituiranje Skupštine suprotno interesima te županije.

Štoviše, pozvao je župana Milinovića da dade ostavku te je ocijenio kako mu je županija talac "iako je jedini župan u Hrvatskoj sa samo 20 posto potpore".

Nakon odgode sjednice, Milinović je u izjavi za medije svoje vijećnike koji su napustili sjednicu nazvao "vitezovima koji ne pristaju na tajno glasovanje" jer se to ne radi nigdje, ni u gradovima ni u Saboru, jer treba biti jasno "tko kome drži većinu".

"Uvjet svakom napretku je politička stabilnost, HDZ je ovdje izazvao unatrag godinu dana političku nestabilnost", rekao je Milinović i predložio Andreju Plenkoviću da "resetira lički HDZ".

 Županijska skupština nije konstituirana bez obzira na to što su svi vijećnici prisegnuli jer nije izabran njezin predsjednik.