pobjednički govor

Kustić otvoren svima, ali ne otkriva što s Milinovićem: Sprema li rušenje ili suradnju s njim?

10.03.2019 u 22:09

Bionic
Reading

HDZ je relativni pobjednik izvanrednih izbora za županijsku skupštinu Ličko-senjske županije i to sa 35,7 posto osvojenih glasova, a ta pobjeda, kako je u nedjelju navečer rekao nositelj liste Marijan Kustić, pokazuje da je HDZ najjača politička opcija unatoč ranijim anketama koje su pokazivale izjednačenost s listom Darka Milinovića

Naime, prema podacima izbornog povjerenstva u 21 sat, lista Darka Milinovića osvojila je 20,5 posto glasova, a HSP s nositeljem Karlom Starčevićem 17,1 posto.

'Ankete su najavljivale da smo isti kao Darko Milinović i da nas on ugrožava kad je u pitanju pobjeda', rekao je Kustić i naglasio da je HDZ najjača politička opcija u Ličko-senjskoj županiji i da će ubuduće tako i biti.

Zahvalio je svima koji su sudjelovali u izborima i najavio da će se već od od sutra pripremiti za Županijsku skupštinu.

Posebno je naglasio da će u sastavljanju županijske skupštine biti otvoreni za pregovore sa svima, a na primjedbu novinara da u tom slučaju proračun nije trebalo ni rušiti te da su ovi izbori bili nepotrebni, odgovorio je kako je bilo potrebno provjeriti političku snagu svih opcija, da bi se znalo pravo stanje u Skupštini jer, kako je rekao, stanje prije Nove godine u županijskog skupštini je bilo neodrživo.

  • +5
Gospić: Marijan Kustić očekuje rezultate prijevremenih izbora Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Na pitanje o mogućem ponovnom rušenju proračuna pa tada i župana Milinovića, Kustić je rekao: Prije idemo formirati Skupštinu, to je prvi zadatak. Trebamo prvo razgovarati s potencijalnim koalicijskim partnerima, onda ćemo razgovarati o drugim stvarima', odgovorio je, ali nije odgovorio hoće li i Milinović biti potencijalni koalicijski partner.