još osam dana

Glas: Vlada ni nakon 77 dana nije predala zahtjev za obnovu od potresa uz pomoć EU fonda, prijeti nam gubitak više od 3,5 milijarde kuna

06.06.2020 u 13:33

Bionic
Reading

Iz stranke Glas upozorili su u subotu da je ostalo još samo osam dana za prijavu za obnovu Zagreba iz Fonda solidarnosti EU i upitali zašto Vlada Andreja Plenkovića to nije napravila ni nakon 77 dana od razornog potresa

"Vlada Andreja Plenkovića ni nakon 77 dana od potresa u Zagrebu nije aplicirala za novac koji se za obnovu može dobiti iz Fonda solidarnosti EU. Do isteka roka za prijavu ostalo je samo osam dana, što znači da Vlada za to ima još idući tjedan", izvijestili su iz Glas u priopćenju pod nazivom "Plenkoviću, gdje je prijava za tri i pol milijarde kuna iz EU fonda za obnovu Zagreba?" Podsjetili su kako su u nekoliko navrata premijer Plenković i ministar Pavića obećali kako “samo što nisu” predali prijavu, ali i da to i dalje to, "sad već potpuno neobjašnjivo", nisu učinili.

"Više od tri i pol milijarde kuna koje Zagreb može dobiti za obnovu, i to prema procjenama samog ministra, vrlo je blizu da propadne. Premijer i ministar očito ili misle da taj novac Zagrebu ne treba ili nisu sposobni predati prijavu", istaknuli su iz Glasa. Još jednom su upozorili da je vremena malo i poručili da "Zagrepčani ne mogu i ne smiju zbog nebrige ili nesposobnosti ostati i bez tog novca, nakon što su ih ostavili bez Zakona o obnovi". Premijera Plenkovića u priopćenju su podsjetili i na to da, kako je sam najavio, na izbore izlazi na listi u I. izbornoj jedinici, u srcu Zagreba.

  • +9
Ilustrativna fotogalerija / oštećenja u centru Zagreba u potresu 22. ožujka Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

"Možda ga barem to potakne na minimum odgovornosti i brige za grad i ljude čije glasove uskoro očekuje, a ostavio ih je na milost ludostima Milana Bandića i lihvarima koji vrebaju njihove domove", zaključili su iz Glasa.