nova školska godina

Fuchs: U 62 škole započinje projekt Cjelodnevne škole

04.09.2023 u 08:56

Bionic
Reading

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs zaželio je učenicima i zaposlenima u školskim ustanovama uspješnu školsku godinu 2023./24., istaknuvši kako vjeruje da će projekt Cjelodnevne škole koji počinje u 62 škole pridonijeti sustavnom poboljšanju odgojno-obrazovnoga procesa

"Pred nama je nova školska godina koja će, zasigurno, donijeti nove izazove i iskušenja, ali i prilike za nova iskustva, znanja i umijeća", poručio je ministar u ponedjeljak na prvi dan nove školske godine.

Posebno je pozdravio učenike prvih razreda osnovnih škola kojima je zaželio puno uspjeha i radosti tijekom školovanja, a njihovim roditeljima puno strpljenja i ohrabrenja u odgajanju i poticanju djece u obavljanju školskih obveza koje će učenici, dodao je, uz pomoć svojih učitelja zasigurno lako i brzo svladavati usvajajući pritom različita znanja i vještine.

Srednjoškolcima je zaželio uspjeh u stjecanju kompetencija za osobni i profesionalni razvoj te u osposobljavanju za tržište rada i daljnje obrazovanje. "Vjerujem da ste odabirom škole i budućeg zanimanja uskladili svoje želje i talente u svrhu postizanja vrhunskih rezultata u određenim područjima", istaknuo je Fuchs.

Podsjetio je da su neke škole zbog potresa i elementarnih nepogoda još izmještene u druge škole te im zaželio brz povratak u svoje prostore, a domaćinima koji su ih primili zahvalio na nesebičnoj pomoći.

"Ipak, mnoge će škole započeti rad i u novim zgradama i učionicama, što me posebno raduje kao i činjenica da će se izgradnja i dogradnja tijekom sljedećeg razdoblja nastaviti s ciljem da sve škole u Hrvatskoj prijeđu u jednu smjenu", istaknuo je.

"U šezdeset i dvije škole započinje projekt Cjelodnevne škole za koji vjerujemo da će pridonijeti sustavnom poboljšanju odgojno-obrazovnoga procesa, povećanju učeničkih postignuća, ali i profesionalnoga statusa školskih radnika", poručio je ministar zaželjevši učenicima, ravnateljima, učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima, odgajateljima i svim radnicima odgojno-obrazovnih ustanova uspješnu školsku godinu.