Neobična intervencija u Dubravi

[FOTO/VIDEO] U Zagrebu je nekome usred noći odlutao kraljevski piton! Dumovec ga je spasio, no sada traže vlasnika

21.08.2021 u 13:07

Bionic
Reading

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba Dumovec sinoć je u zagrebačkoj Trnavi spašavalo jednog pitona

Kako navode iz Dumovca sinoć su preko Centra 112 dobili poziv jedne obitelji iz Trnave da im je kraj kuće piton. Odmah je poslana i fotografija koja je potvrdila da je riječ o kraljevskom pitonu. Terenska ekipa Dumovca brzo je preuzela zmiju, a prema riječima mještana piton je najvjerojatnije dogmizao najvjerojatnije iz susjednog dvorišta, čiji su vlasnici trenutačno na moru. Iako ih je egzotična zmija iznenadila, pazili su na nju do dolaska Dumovca i pomagali oko njezina hvatanja.

Budući da su dani topli, a ni noći nisu hladne, zmija je izvan terarija možda i nekoliko dana. Veterinar u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba jutros je temeljito pregledao pitona te utvrdio da je riječ o odrasloj, zdravoj jedinci o kojoj se netko dobro brinuo. Piton se nedavno presvukao, pa mu je koža uredna i sjajna.

  • +2
Piton u Dubravi Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dumovec

'Kraljevski piton kojeg smo sinoć preuzeli u Trnavi, dobrog je općeg i zdravstvenog stanja. Čim smo ga smjestili u terarij, dali smo mu hranu i vodu, no još za to nije zainteresiran. Vjerojatno je malo prestrašen jer je u nepoznatom prostoru. Zato je u terariju iza nastambe u koju se može zavući, pronašao mjesto gdje se osjeća najsigurnije. Tamo je posljednjih nekoliko sati. Drago nam je da je riječ o životinji o kojoj se netko uistinu dobro brinuo, pa vjerujemo da će se njezin vlasnik brzo javiti. Neki su nas već pitali je li riječ o Zoe koja je nestala u srpnju prošle godine u Markuševečkoj Trnavi, no mala je vjerojatnost za to. Naime, takva zmija teško na otvorenom može preživjeti kontinentalnu zimu, a osim toga, o ovoj se zmiji netko sustavno brinuo. Piton koji je dulje vrijeme proveo u divljini, izgleda drugačije. Ovaj je uredan i uhranjen', izjavio je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dumovec