vojska i policija u akciji

[FOTO] Na terenu su sve raspoložive snage, traje potraga za Tomislavom Baturinom

27.01.2020 u 19:07

Bionic
Reading

U tragičnoj nesreći pada helikoptera Kiowa Warrior u ponedjeljak u more Zlarinskog kanala kod Zablaća, smrtno je stradao pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) bojnik Marin Klarin, dok se za drugim članom posade, pilotom, natporučnikom Tomislavom Baturinom i dalje intenzivno traga, priopćio je MORH.

Pilot helikoptera za kojim se traga, natporučnik Tomislav Baturina, pripadnik je 393. Eskadrile helikoptera 93. krila HRZ-a, a za svoj rad ocjenjivan je najboljim ocjenama te je nekoliko puta nagrađivan i pohvaljen. Pukovnik Boris Panić rekao je za dnevnik N1 televije kako se potraga nastavlja.

  • +11
Intenzivna potraga za nestalim pilotom nakon pada helikoptera Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Za natporučnikom Baturinom i dalje je u tijeku intenzivna akcija traganja u koju su trenutno uključeni dva broda i autonomno podvodno vozilo Remus Hrvatske ratne mornarice (HRM) te operativne službe Ministarstva unutarnjih poslova i spasilački brod iz sastava Lučke kapetanije Šibenik.

  • +21
Kod Zlarina i dalje traje potraga za helikopterom u moru Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL