PILOT: TO PAMTITE CIJELI ŽIVOT

Drama u zraku: Trudnicu usred noći s Brača prebacivali u Split, porodila se u helikopteru

12.04.2018 u 10:20

Bionic
Reading

U helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-8 MTV u četvrtak, 12. travnja u 4:45 sati, na hitnom medicinskom letu s otoka Brača rođena je beba. Sve je proteklo bez komplikacija, majka i djevojčica su dobro, rekao je kapetan posade natporučnik Trepšić

Majka je rodila djevojčicu netom prije slijetanja helikoptera na helidrom KBC-a Split na Firulama. Sretnom trenutku porođaja svjedočila je posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze u sastavu: kapetan natporučnik Sebastijan Trepšić, kopilot natporučnk Tomislav Barbir te tehničar letač nadnarednik Zdenko Kačarić, javlja Ministarstvo obrane.

Kapetan posade natporučnik Trepšić kazao je kako se sve odvijalo vrlo brzo, budući da sam let s otoka Brača traje 10-tak minuta. 'Sve je proteklo bez komplikacija, majka i djevojčica su dobro i to je za letačku posadu bio najljepši završetak dežurstva. Prekrasan je to osjećaj koji pamtite cijeli život. To je ono što čini ljepotu letenja i ovog poziva, jer osim humanih misija spašavanja ljudskih života u prilici smo svjedočiti i rađanju jednog novog života', istaknuo je Trepšić.

  • +19
Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL