DO ZUBA NAORUŽAN 60-GODIŠNJAK

Došli zbog prijetnje, pronašli arsenal oružja

23.03.2010 u 12:24

Bionic
Reading

Kada je, zbog prijetnji smrću, policiji prijavio svog susjeda iz sela, 43-godišnji muškarac nije ni slutio da je u svađi s do zuba naoružanim čovjekom te da je čitava priča mogla imati krvav kraj

Strahujući zbog prijetnji ubojstvom, koje je na njegovu adresu uputio 60-godišnji susjed iz Gundinaca kod Slavonskog Broda, 43-godišnjak je prijetnje prijavio policiji. Temeljem sudskog naloga, policajci su jučer izvršili pretragu obiteljske kuće i drugih prostorija u vlasništvu 60-godišnjaka te u gospodarskim zgradama iza kuće pronašli pravi arsenal oružja koje je ovaj ilegalno posjedovao.

Pronađeno je 500 komada puščanog i pištoljskog streljiva, pronađene su i tri ručne bombe, četiri tromblonske mine, lovački karabin M-48 i malokalibarski pištolj call. 22 mm. Većina oružja kod 60-godišnjaka je ostala iz Domovinskog rata, no jedan je dio prikupio naknadno.

Oružje i streljivo odmah su oduzeti, a protiv 60-godišnjaka, koji je otprije poznat policiji po narušavanju javnog reda i mira, slijede dvije kaznene prijave, prva zbog nedozvoljena posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, zbog čega mu prijeti od jedne do pet godina zatvora te druga zbog prijetnje smrću koju je protiv njega podnio 43-godišnji susjed iz sela.