VUKČEVIĆ O SLUČAJU PURDA

'Dnevnici HTV-a podsjećaju na one iz devedesetih'

Vladimir Vukčević

Vladimir Vukčević

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Antonio Bronić

Srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je za nedjeljno izdanje beogradskog dnevnika "Pressa" kako je nedavno zaključeni slučaj hrvatskog branitelja Tihomira Purde dokaz da je Srbija pravna država

"Purda je dokaz da je Srbija pravna država. Ja neću držati u zatvoru ljude za koje nemam dokaza da su učinili kazneno djelo koje im se stavlja na teret. Izvršio sam sve procesne radnje kako bih utvrdio istinu", rekao je Vukčević, naglasivši još jednom da nitko od 44 saslušana svjedoka nije teretio Tihomira Purdu.

Upitan tko podmeće dezinformacije u Srbiji i u regiji koje štete radu njegova tužiteljstva, Vukčević je kazao kako je očigledno da je u regiji započela izborna kampanja, preslagivanje i podilaženje desnici.

Tri provokacije stigle su iz Hrvatske, rekao je Vukčević. "Prva je da mi imamo listu od 390 branitelja, što je laž, druga je da smo tražili saslušanje Vladimira Fabera, istaknutog policijskog dužnosnika koji je uhitio Branimira Glavaša, što je provokacija. I konačno, da smo podigli optužnicu protiv doktorice Vesne Bosanac, što je netočno. Neko želi poremetiti dobru regionalnu saradnju. Dnevnici HTV-a podsjećaju na one iz devedesetih godina", rekao je Vukčević.

Teme ratnih zločina, naglasio je, nisu politički popularne i obično služe da se stimuliraju "domoljubni" osjećaji kroz političke izjave, te da se prikupljaju jeftini politički bodovi. "Zato su nas radikalni zastupnici često napadali u parlamentu, i onda kada smo otvorili najosjetljivije teme kao što je trgovina organima. Čak i tada su tražili naše ostavke", dodao je Vukčević.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi