KRIŽ I PETOKRAKA

DIP protiv pljuvačkog Bandićevog letka

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 05.01.2010 16:01
  • Objavljeno 05.01.2010 u 15:45
LETAK SPLIT JOSIPOVIĆ BANDIĆ PETOKRAKA KRIŽ

LETAK SPLIT JOSIPOVIĆ BANDIĆ PETOKRAKA KRIŽ

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Državno izborno povjerenstvo (DIP) priopćilo je danas da promidžbeni letak 'Hrvati birajte', na čijem je vrhu ispod proglasa 'Hrvatski narode biraj!!!' s lijeve strane otisnut znak križa i ispod njega ime Milana Bandića, a s desne petokraka i ime Ive Josipovića, ne predstavlja dopušten i korektan način izborne promidžbe

Stoga DIP zahtijeva da se leci uklone s javnih mjesta te da se ne koriste u javnosti.

Etiketiranje ili označavanje kandidata simbolima, bilo vjerskim ili drugim, neprimjeren je način izborne promidžbe te takav oblik oglašavanja ne smije predstavljati izbornu promidžbu nijednog kandidata, niti je to dopušten i prihvatljiv način prikazivanja drugog kandidata, ističe DIP.

Vođenje izborne promidžbe koja ima za cilj neargumentirano izazivanje sumnje u javnosti o kandidatovoj lojalnosti i domoljublju DIP drži neprimjerenim. Dopuštena izborna promidžba treba se temeljiti na poštovanju dostojanstva i prava čovjeka te na snošljivosti i kulturi dijaloga.

U priopćenju također ponavljaju da, ukoliko su točni navodi prema kojima su maloljetnici dijelili letke, korištenje djece i maloljetnih osoba u izbornoj promidžbi nije dopušteno.

DIP je sadržaj letka pod naslovom 'Hrvati birajte' uočio u tisku, a o istom im je pristigao i dopis izbornog stožera predsjedničkog kandidata Ive Josipovića.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi