PO NAPUTKU STOŽERA

Dezinficirano devet graničnih prijelaza u Osječko-baranjskoj županiji

09.03.2020 u 12:47

Bionic
Reading

U Osječko-baranjskoj županiji nema zaraženih koronavirusom, a sinoć je u osječki KBC primljen pacijent koji je došao iz Italije, ali su njegovi nalazi negativni, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite, koji je izvijestio i o dezinfekciji graničnih prijelaza u županiji.

Pacijent je prije tri dana došao iz sjeverne Italije, gdje radi na području na kojem se pojavio koronavirus.

Predstojnica Klinike za infektologiju osječkoga KBC-a Ljiljana Perić rekla je kako je dosad testirano pet osoba i svi su testovi bili negativni.

Istaknula je kako u osječkome KBC-u raspolažu s dovoljno opreme i kadrova bude li veće potrebe. Pozvala je građane koji su bili na nekom od ugroženih područja i imaju povišenu temperaturu da se jave mjerodavnoj epidemiološkoj službi koja će ih uputiti u bolnicu radi testiranja.

Načelnik Županijskog stožera dožupan Goran Ivanović rekao je kako zasad nema naputaka Nacionalnog stožera o zabrani javnih skupova s više od tisuću ljudi. Istaknuo je kako je proveden naputak o dezinfekciji devet graničnih prijelaza na području Osječko-baranjske županije.

  • +6
Šator u kojem dežuraju epidemiolozi zbog koronavirusa Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Dodao je kako je Nacionalni stožer proslijedio naputak o edukaciji u domovima zdravlja i osječkome KBC-u te s djelatnicima Carine koji su prvi u dodiru s ljudima koji možda dolaze s ugroženih područja. To sve provodimo, zasad još u preventivnom režimu i nema nikakvih izvanrednih akcija, poručio je Ivanović.