kolinda grabar kitarović

'Demografske mjere voljela bih predstaviti s Vladom, a ako ne, onda ću to učiniti sama'

04.05.2018 u 13:53

Bionic
Reading

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u petak je posjetila Međimurje te je novinarima prokomentirala izjavu premijera Andreja Plenkovića o tome da nema ništa protiv toga da ona iskoristi sve demografske mjere koje su joj na raspolaganju

Kako javlja televizija N1, predsjednica je na upit hoće li iskoristiti sve demografske mjere koje su joj na raspolaganju odgovorila potvrdno.

'Kroz ove posjete upravo županijama i izmještanja ureda puno smo naučili o stanju na terenu, koja je problematika, koje su pozitivne mjere što se poduzimaju, ali i kako bismo doveli do veće stope nataliteta. Postoji praćenje svjetskih i drugih trendova. Mjere su spremne, dogovorit ćemo se o njihovu predstavljanju. Ja bih voljela da to bude u sinergiji s Vladom, a ako ne bude, onda ću ih predstaviti sama', rekla je Grabar Kitarović.

Predsjednica je i prokomentirala odnose sa Srbijom te je kazala kako posljednjih dana nije komunicirala s tamošnjim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

>>> Grabar-Kitarović: Hrvatska i dalje ima ispruženu ruku prema Srbiji, no...

'Međutim susreli smo se usput u Skopju, na sastanku Procesa Brdo - Brijuni. Bili smo civilizirani, uljuđeni, ali nismo ulazili u razgovore. Ovo stanje treba smiriti, u interesu je i jedne i druge države da razgovaramo o budućnosti, a ne o prošlosti. Naravno da iz prošlosti imamo otvorena pitanja koja moramo riješiti. Ona se mogu riješiti dijalogom između Hrvatske i Srbije. Svima nam je to u interesu, prolaze godine, obitelji koje traže svoje nestale zavređuju to da mi budemo dovoljno odgovorni, da ne predbacujemo jedni drugima', kazala je predsjednica zaključivši kako je u interesu hrvatskog gospodarstva to da imamo korektne odnose sa Srbijom.

  • +9
Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek