BIJESNI REFORMISTI

'Da se Grbin rodio prije 2.015 godina, zvao bi se Poncije Pilat'

12.02.2015 u 12:10

Bionic
Reading

Nakon što je SDP u proceduru izmjena izbornog zakonodavstva uložio amandman kojim bi se zabranilo kandidiranje pravomoćno osuđenima na zatvorsku kaznu dulju od šest mjeseci, bez obzira o vrsti kaznenog djela, žestoko su reagirali Reformisti. Naime, prihvaćenjem takvog amandmana onemogućilo bi se kandidiranje Radimiru Čačiću, a Reformisti tvrde da je amandman podnesen upravo s ciljem eliminacije Čačića iz političkog života

Iako su ranije o izmjenama izbornog zakonodavstva govorili pozitivno i, dapače, prvi su predložili da se uvede preferencijalno glasovanje na parlamentarnim izborima, nakon jučerašnjeg SDP-ovog obrata i najnovijeg amandmana, Reformisti su uvjereni da se sve pretvorilo u 'neviđenu prljavštinu'.

'Kako vas nije sramota izaći s amandmanom koji ima za cilj eliminirati Radimira Čačića iz političkog života? Kako vas nije sram proganjati ljude kojima se dogodila nesreća? Kako vas nije sram da vas HNS, koji više nitko ne podržava, uvlači u svoju prljavštinu?' upitala je SDP s press konferencije u Saboru Natalija Martinčević iz Narodne stranke - Reformisti.

Zbog predlaganja amandmana koji bi onemogućio kandidiranje na izborima Radimiru Čačiću Reformisti krive isključivo SDP.

'Od Vesne Pusić sam se navikao na ovakve vrste batina. Za ovu političku prljavštinu držim odgovornim isključivo Zorana Milanovića. Postavljam mu pitanje - je li ovo način za uspostavu vladavine prava, je li ovo način za očuvanje ljudskih prava i da se unaprijedi demokratski sustav. I politička pragma, gospodine Milanoviću, ima svoje granice i vi ste ih jutros prešli', kazao je Reformist Petar Baranović.

Poručio je da se 'ovim trikovima Reformiste neće zaustaviti'. 'Radimir Čačić je čovjek kojeg se zbog njegovih sposobnosti slabiji u politici boje, ali u konačnici on nije jedina violina i nije isključiva snaga Reformista', kazao je Baranović.

Međutim, novinari su Baranovića upozorili kako SDP-ov Peđa Grbin tumači kako se spornim amandmanom ništa ne mijenja, nego da se samo unose rokovi rehabilitacije koji su propisani Zakonom o rehabilitaciji.

'Da se Grbin rodio prije 2.015 godina, vjerojatno bi se zvao Poncije Pilat. Doduše, nešto je viši od Poncija jer su tada ljudi bili nižeg rasta', kazao je Baranović.