BIVŠI MILICAJAC AHMETOVIĆ

'Da me Boban napao drugi put, izvadio bih pištolj i pucao'

14.05.2015 u 16:10

Bionic
Reading

Refik Ahmetović, milicajac s kojim se 13. svibnja 1990. sukobio Zvonimir Boban, tadašnji kapetan Dinama, uoči nikad odigrane utakmice s Crvenom zvezdom, za tportal je ispričao što je točno mislio kad je rekao za Dnevni Avaz da bi bio pucao u Bobana, što su prenijeli brojni mediji s područja bivše Jugoslavije. 'Da se vratio nakon što me udario prvi put, onda bih izvadio pištolj i pucao', kazao je Ahmetović, a danas mirno živi u Bosni i Hercegovini

Navijači Dinama smatraju sukobe s Delijama, navijačima Crvene zvezde, koje je u Maksimiru tada predvodio budući ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan, početkom Domovinskog rata u Hrvatskoj.

Ahmetović kaže da su ga kolege s kojima je tada radio na osiguranju utakmice nagovarale da puca. 'Kolega mi je tada kazao - da je njega udario, on bi mu odmah pucao u leđa. Rekao sam mu da neću pucati jer me nije povrijedio', ispričao je bivši jugoslavenski milicajac.

Da se Boban vratio i napao ga, tada bi pucao, objasnio je Ahmetovć i dodaje da je to izjavio i stoji iza toga, a o svemu je, kaže, snimljen i dokumentarac. 'Kad me je Boban napao, pao sam. Bio sam lakše povrijeđen. Da sam bio teže povrijeđen, ne znam što bih uradio. Da se Boban vratio udariti me, tad bih izvadio pištolj i pucao', govori akter povijesnog događaja otprije 25 godina.

Zahvaljujući treneru Kuži sve se odigralo kako se odigralo, nastavlja bivši milicajac, jer on je donio ključnu, presudnu odluku i za mene i za njega.

'Vjerojatno i ja sada ne bih bio živ da je došlo do toga, ali nije došlo', razmišlja na glas Ahmetović. Žao mu je i Vjekoslava Škrinjara, tadašnjeg prvotimca Dinama, kojega je ni kriva ni dužna udario palicom. 'Krenuo sam udariti Bobana, ali se Škrinjar nekako poturio braneći suigrača. Žao mi je što je dobio udarac jer on je smirivao situaciju', kazao je Ahmetović.

Bivši policajac je kazao da bi danas rado s Bobanom sjeo na kavu i popričao o događajima otprije 25 godina.