'reci ne oluji'

Crnogorac o predizbornom plakatu i DIP-u: Neka javno kažu da je Srbima o Oluji zabranjeno govoriti

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 13.05.2021 15:03
  • Objavljeno 13.05.2021 u 14:48
Dragan Crnogorac

Dragan Crnogorac

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Nezavisni kandidat za zamjenika vukovarsko-srijemskog župana iz reda srpske nacionalne manjine i nositelj liste za Gradsko vijeće Vukovara Dragan Crnogorac rekao je u četvrtak da se osjeća diskriminirano zbog reakcija koje je izazvao njegov predizborni plakat i slogan "Reci ne Oluji"

Crnogorac je na konferenciji za novine rekao kako je od Državnog izbornog povjerenstva (DIP) kao i županijskog i izbornog povjerenstva Grada Vukovara dobio zahtjev da se očituje o predizbornom plakatu i sloganu "Reci ne Oluji!".

"Htio bih pitati Državno izbono povjerenstvo smijemo li uopće govoriti o Oluji ili je to nama zabranjeno, a ako je, neka onda javno kažu da je Srbima o tom zabranjeno govoriti. Ili od nas očekuju da o Oluji samo govorimo pozitivno i slavimo Oluju kao što su neki od srpskih političara to i učinili", rekao je Crnogorac.

Po njegovim riječima, takvim plakatom i sloganom htjelo se poslati poruku biračima Srbima u Hrvatskoj kako "mi nećemo biti oni koji prodaju vjeru za večeru". "I to je ono što mogu da očekuju od nas", istaknuo je Crnogorac.

Po njegovim riječima, nije mu jasno što da odgovori DIP-u, jer ne zna gdje je pogriješio.

Ocijenio je da je akcija Oluja "bila najveće etničko čišćenje i stradanje Srba za koje još uvijek nitko nije odgovarao." Također je ustvrdio kako imena srpskih žrtava nema nigdje, a uklonjene su, rekao je, i s popisa žrtava stradalih u Vukovaru u Domovinskom ratu koje su ispisane na pločama koje se nalaze u Franjevačkom samostanu u Vukovaru.

"Smatrate li da bi mi trebali slaviti to što je 250.000 ljudi protjerano iz Hrvatske, više od 20.000 kuća spaljeno i ubijeni brojni civili? Trebamo da prikrivamo svoja osjećanja. To su i naše kuće", rekao je Crnogorac.

Rekao je i da se njegovi predizborni plakati u Vukovaru uklanjaju i da ih više nema nigdje u gradu.

Ustvrdio je i kako je na izbornim listama za Gradsko vijeće Vukovara više Srba nego Hrvata.

Također je rekao, da o pravima Srba i njihovim osjećanjima nitko ne govori. "Jako se puno priča kako su prava Hrvata u Srbiji ugrožena i da bi bilo dobro kada bi oni imali prava barem ista kao Srbi u Hrvatskoj. E, sad vidite kako je nama. Mi ne smijemo pričati o nekim stvarima jer se tada vrijeđaju osjećaji Hrvata dok o osjećajima Srba nitko ne govori", rekao je Dragan Crnogorac.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!