KRIZA U ULJANIKU

Cerovac: Ne bude li plaće od četvrtka rigoroznije u štrajk. Nikome se neće svidjeti to što ćemo raditi

05.11.2018 u 17:53

Bionic
Reading

Predsjednik Štrajkaškog odbora u pulskom Uljaniku i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac najavio je u ponedjeljak da će radnici, ukoliko u sljedeća dva dana ne budu poznata rješenja za isplatu rujanske plaće, "puno rigoroznije" krenuti u štrajk, a za tjedan dana kreću i u Zagreb.

'Više nemamo vremena. Ako u iduća dva dana ne bude rješenja, Štrajkaški odbor je odnio odluku da se puno rigoroznije ide u štrajk. Nikome se neće svidjeti to što ćemo raditi', izjavio je Cerovac i dodao da od četvrtka, ukoliko se ne pronađe rješenje za isplatu plaće, niti jedan kooperant u pulskom brodogradilištu neće raditi.

'Kako stvari stoje, ponovno ćemo izaći na ulice, a u ponedjeljak krećemo u Zagreb. Ukratko - nećemo mirovati', poručio je Cerovac. Potvrdio je da se Uprava Uljanika u ponedjeljak sastala s konzultantima oko programa restrukturiranja, koji bi za desetak dana nova Uprava trebala predati Ministarstvu gospodarstva.

Negativno je odgovorio na pitanje jesu li i predstavnici sindikata pozvani u utorak na sastanak kod ministra gospodarstva Darka Horvata. 'Ponovno se poigravaju s nama, kao da mi i Uprava nismo jedno tijelo i ne djelujemo s istim ciljem. Nije mi jasno zašto se tako ponašaju prema sindikatima', naglasio je.

Inače, ministar Horvat u ponedjeljak je izjavio da država neće pošto-poto pokloniti partnerima brodogradilišta u Puli i Rijeci samo zato jer se te kompanije sada nalaze u poslovnim teškoćama, te je za utorak najavio sastanak s novom Upravom Uljanik grupe.

Računi pulskog Uljanika i dalje su blokirani, plaće za rujan nema, a radnici štrajkaju na radnim mjestima.

  • +4
Veliki prosvjed za spas brodogradilišta 3. maj Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL