SKONČAO IMPERIJALNI ČAROBNJAK

Čelnik Ku Klux Klana ubijen u Beogradu, ali...

14.02.2017 u 22:13

Bionic
Reading

Jedan od šefova Ku Klux Klana, organizacije koja zagovara prevlast bijelih protestanata u SAD-u, Frank Ancona, pronađen je mrtav u Beogradu, ali onom u američkoj saveznoj državi Missouri

Kako javljaju američki mediji, tijelo 51-godišnjeg Ancone pronađeno je prošlog vikenda pored rijeke Missouri nedaleko američkog grada Belgrade koji je to ime dobio još davne 1867. godine u čast Beograda u Srbiji.  Ancona je, prema rezultatima očevida, ubijen hicem u glavu iz sačmarice.

Njegova supruga Malissa Ancona kazala je policiji kako je Frank nestao još u srijedu nakon što je otišao obaviti dostavu izvan matične savezne države. Policija je kasnijom provjerom utvrdila kako Ancona nije zaprimio nikakav poziv vezan za dostavu, a njegov poslodavac je nestanak prijavio prošlog petka.

Detaljnijom istragom utvrđeno je kako je čelnika rasističke organizacije ubila supruga, uz pomoć svojeg sina iz prvog braka Paula Jinkersona, a oboje su uhićeni te se nalaze u pritvoru.

Ancona je u Ku Klux Klanu obavljao dužnost 'imperijalnog čarobnjaka' u podorganizaciji poznatijoj kao Tradicionalni američki vitezovi.     

Beograda, pak, u engleskom nazivu Belgrade u Sjedinjenim Državama postoji čak četiri; u saveznim državama Missouri, Maine, Montana i Minnesota.