BARCINA ZVIJEZDA

Ovakvu reakciju na rasizam još niste vidjeli!

28.04.2014 u 09:50

Bionic
Reading

Dani Alves našao se na meti rasističkog ispada na sinoćnjem gostovanju Barcelone kod Villarreala, kada mu je prilikom izvođenja kornera netko s tribine dobacio bananu

Barcelonin Brazilac imao je odgovor na ovu neugodnu situaciju, jednostavno je podignuo bananu, ogulio je i pojeo.

'Ne znam to je to učinio, ali svejedno mu hvala. Banana mi je dala dodatnu energiju za ona dva prolaza i ubačaje kod pogodaka' - prokomentirao je Alves.
Rasizam nije neuobičajena pojava niti u Španjolskoj, a brazilski reprezentativac smatra kako takvim ljudima ne treba davati previše pozornosti.

'U Španjolskoj se već neko vrijeme suočavamo s takvim stvarima. Morate to uzeti s dozom humora jer se stvari neće samo tako promijeniti. Ako tome ne dajete preveliku pozornost, rasisti neće ostvariti svoj cilj' - smatra Alves.


Nakon susreta vrlo brzo su uslijedile poruke podrške Alvesu putem društvenih mreža na kojima su brojne poznate osobe stale na stranu Alvesa. Alves je i ranije bio meta rasističkih napada, od kojih su ostali zapamćeni oni u siječnju 2013. Protiv Real Madrida, kada se s tribina Bernabeua mogla čuti hukanje.

Jedna od najpoznatijih borbi FIFA-e u UEFA-e je ona protiv rasizma i ksenofobije, ali ovakvih ispada i dalje ima diljem Europe.

Sama je utakmica završila pobjedom Barcelona 3:2, iako su domaćini sredinom drugog poluvremena vodili 2:0.

Reakcija Dani Alvesa na rasizam