lokalni izbori

Cappelli poručio Komadini: Odmori se, zaslužio si!

27.05.2021 u 14:07

Bionic
Reading

Kandidat koalicije HDZ-HSLS za primorsko-goranskog župana Gari Cappelli u četvrtak je u Opatiji pozvao birače da mu daju povjerenje u drugom krugu izbora u nedjelju, istaknuvši da Opatija mora dobiti novi Dom zdravlja za kvalitetnu uslugu i stanovnicima i turistima.

Zahvalio je biračima rekavši da je u prvom krugu u Opatiji dobio veliku potporu, te ih je pozvao da u nedjelju iskažu što misle o načinu vladanja u Primorsko-goranskoj županiji.

Kandidat koalicije HDZ, HSLS Gari Cappelli (HDZ) u prvom krugu izbora dobio je 29.627 posto glasova, i u drugom je krugu s kandidatom koalicije SDP, PGS, IDS, HSU, HSS Zlatkom Komadinom koji je dobio 42,12 posto glasova.

Cappelli je rekao da je Opatija predvodnica primorsko-goranskog i jedna od predvodnica hrvatskog turizma, ali i da su za kvalitetni turizam, potrebne i kvalitetne zdravstvene usluge.

"No, kako sam čuo sudjelujući u raspravama, žalosno je da će se dom zdravlja u Opatiji graditi samo ako SDP dođe na vlast. Mislim da je to jako žalosno i da županu Komadini nije trebalo izjavljivati takve stvari", dodao je.

Cappelli je naglasio da su zdravstvene usluge važne za stanovnike opatijskog područja, za sigurnost i kvalitetu turističke ponude.

U županiji se nacionalne razine provode projekti vrijedni oko 3 milijarde kuna

Naveo je da je dok je bio ministar turizma u Primorsko-goranskoj županiji financirano više od 200 projekata, a da je jedan od najvećih opatijski Regionalni centar kompetentnosti za školovanje kadrova u turizmu i ugostiteljstvu, projekt od oko 70 milijuna kuna.

Cappelli je rekao da se "Komadina bavi i plagijatorskim situacijama" te da "sve investicije ili njihov veći dio stavlja u materijale kao svoje investicije i projekte."

"On stalno reže vrpce na tuđim projektima," rekao je HDZ-ov kandidat za župana Cappelli, dodavši da županija sudjeluje u nekim projektima, primjerice u projektiranju riva ili lukobrana, ali da prave investicije idu iz nacionalnih ili europskih sredstava, odnosno 85 posto iz europskih sredstava, a ostatak iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Istaknuo je da se sada u Primorsko-goranskoj županiji provode i s nacionalne razine rade projekti vrijedni oko 3 milijarde kuna.

"Znam da je hvaliti i kititi se tuđim perjem u najmanju ruku predizborni trik", rekao je Cappelli, dodavši da je "Komadina  imao mogućnosti kao ministar, ali je pobjegao nakon tri mjeseca; a da je ostao ministar, vjerojatno bi sve što se sada gradi, bilo sagrađeno prije pet godina i sada bismo govorili o novim i boljim projektima."

"Odmori se, zaslužio si," poručio je Cappelli SDP-ovom Komadini.