predstavio program

Cappelli: Želim revitalizaciju umjesto stagnacije Primorsko-goranske županije

06.05.2021 u 15:12

Bionic
Reading

HDZ-ov kandidat za primorsko-goranskog župana Gari Cappelli u četvrtak je u Rijeci rekao da želi revitalizaciju umjesto stagnacije, snažnije gospodarstvo kao preduvjet demografske obnove županije te ravnomjeran razvoj njezinih područja

Cappelli je na konferenciji za novinstvo istaknuo dijelove svojeg programa, među kojima je zalaganje za pametnu, održivu i zdravu županiju, kao vrlo bitne teme danas. Potom, naveo je, želimo zelenu i digitalnu županiju, jer nacionalni plan oporavka kao i oporavka cijele EU se temelji na zelenom kružnom gospodarstvu i digitalizaciji. Važno je stvoriti perspektivnu i za mlade i visokoškolovane, kao preduvjet ostanka na ovom području, rekao je Cappelli.

Naglasio je da Primorsko-goranska županija treba biti prepoznatljiva ne samo po turizmu nego i po poljoprivredi i drugim granama gospodarstva. "Velika greška sadašnjeg župana i njegova tima je što PGŽ brendiraju samo kroz turizam", rekao je.

Osim Cappellija, na predstavljanju su bili i njegovi kandidati za zamjenike župana Sanja Beljan Brkić i Denis Vukorepa.

Nositelj liste HDZ-a za županijsku skupštinu PGŽ i predsjednik županijske organizacije ove političke stranke Oleg Butković ocijenio je da je ova lista pobjednička, da su na njoj respektabilni ljudi koji obnašaju odgovorne funkcije, gradonačelnici i načelnici općina.

Butković je ustvrdio da se, najviše zahvaljujući državnim investicijama, na ovom području događaju velike promjene.

"Ta velika ulaganja su bez pravog odgovora u PGŽ, koja kaska i nije u korak. Aktualni župan njegova svita su polako umorni, a to se vidi u realizaciji projekata. Da nema impulsa ministarstva i Vlade bili bi na razini kao kad je Zlatko Komadina bio ministar, kad nije bilo investicije, ulaganja u pomorsko dobro i ceste", naglasio je Butković.

Novinarima se obratio i kandidat s ove županijske liste Alen Ružić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Istaknuo je da mu je iznimna čast biti na listi te izrazio uvjerenje da je to pobjednički tim.