napadi i podmetanja

Čačić o Kuščeviću: Nezgodno je što ministar uprave nije upisao u katastar svoju imovinu

27.06.2019 u 12:58

Bionic
Reading

Predsjednik Narodne stranke - reformisti Radimir Čačić u četvrtak je u Varaždinu ocijenio je nezgodnim što ministar uprave Lovro Kuščević nije upisao u katastar svoju imovinu upravo zato što je - ministar uprave

"Neko vrijeme slušali smo o aferama ministra Zdravka Marića, pa smo onda slušali afere o Tolušiću, što je bilo atraktivnije za gledati, nego za slušati, pa smo slušali afere o ministrici Žalac, a sad slušamo o Kuščeviću", rekao je predsjednik Reformista i varaždinski župan nakon potpisivanja ugovora s izvođačem radova na energetskoj obnovi smještajno-rehabilitacijskog objekt "Minerva" Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice.

Čačić je rekao i da kad je netko javna ličnost, mora biti spreman na napade i podmetanja, ali da je poanta u tome što je stvarno točno.

"Ako je ministar Kuščević u karticama prijavio svu svoju imovinu i njezine vrijednosti, a taj dio nije upisan u katastar, dragom Bogu suštinski svejedno, i u tom smislu ministar ima pravo. Jedino je nezgodno što je on ministar uprave“, rekao je Čačić te dodao da bi ministar uprave trebao znati da to mora pisati i u katastru, iako je javno vidljivo u njegovim karticama.

"Ali krije li se iza toga i neka zloupotreba, bilo kakva - da je nešto u funkciji načelnika općine prenamijenio pa onda sebi pogodovao - to je nešto što trebaju ispitati službe i mediji. Ako je ministar odgovoran, onda neće ostati na svojoj funkciji", rekao je Čačić.