izborna utrka

Butković o odnosu prema manjinama: Ima ispada koje treba sankcionirati, ali Hrvatska je danas sigurna zemlja

  • M. Šu.
  • Zadnja izmjena 25.06.2020 19:11
  • Objavljeno 25.06.2020 u 19:11
Bionic
Reading

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je boravio u Primorsko-goranskoj županiji gdje je obilazio mjesta u okviru 8. izborne jedinice.

Da je premijer Andrej Plenković ipak morao otići u samoizolaciju zbog kontakata na Adria Touru, a HDZ pobijedi na izborima, pobjedu bi proglasio ministar braniteja Tomo Medved jer ga po statutu on mijenja, rekao je Oleg Butković u Dnevniku N1.

"Danas smo bili u Kraljevici i drugim mjestima, imali smo dobar obilazak 8. izborne jedinice. Nismo se grlili ni ljubili, držali smo se svih epidemioloških mjera. HDZ je dosad ovdje ostvarivao tri mandata, ali očekujemo bolji rezultat", naglasio je Butković.

Dodao je da vjeruje u relativnu pobjedu HDZ-a na izborima, a o potencijalnoj koaliciji s Domovinskim pokretom, unatoč oštrim riječima koje im upućuje njihov čelnik Miroslav Škoro, Butković kaže da je prerano govoriti: "Vidjet ćemo tko će sve ući u Sabor. Bitno je da Hrvatskoj treba stabilna Vlada s obzirom na krizu, turizam, gospodarstvo, izazovnu jesen."

Nije bio upoznat s porukama mržnje koje su osvanule u na zgradi u Splitu, upućene tenisaču Novaku Đokoviću, no rekao je da takve poruke osuđuje: "To osuđujem, očekujemo da će institucije napraviti što trebaju. To nije dobro."

Komentirajući na koncu odnos HDZ-a prema manjinama, Oleg Butković je rekao: "Živimo u demokratskoj Hrvatskoj. Znamo za koje se vrijednosti zalažemo, da svatko živi normalno ovdje bez obzira kojoj narodnosti pripada. Mislim da imamo određenih ispada koje treba osuditi i sankcionirati, ali mislim da je danas Hrvatska sigurna zemlja za nacionalne manjine i sve građane."

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal