GNK Dinamo - West Ham United

Britanski i hrvatski navijači prijavljeni zbog tučnjave u Tkalčićevoj i stvaranja nereda

17.09.2021 u 12:54

Bionic
Reading

Zagrebačka policija izvijestila je da je prijavila petoricu britanskih i dvojicu domaćih navijača zbog tučnjave koja je izbila u utorak u Tkalčićevoj ulici oko 21,25 sati, dok su još dvojica britanskih državljana prijavljena zbog remećenja javnog reda i mira

Policija je, dan nakon odigrane utakmice između GNK Dinama i West Ham Uniteda, precizirala da su zbog sudjelovanja u tučnjavi prijavljena petorica britanskih državljana starosti između 20 i 25 godina te dvojica hrvatskih državljana starih 22 i 26 godina.

Petorica britanskih državljana su uhićena nakon što su stolicama, kriglama i bocama napala dvojicu domaćih navijača kojom prilikom je 26-godišnji hrvatski državljanin zadobio teške ozljede te mu je liječnička pomoć pružena u KB Sestre milosrdnice, dodala je policija.

Zagrebačka policija je nadodala da su pripadnici interventne jedinice policije uporabili sredstva prisile nad dvojicom gostujućih navijača starosti 35 i 31 godinu, a koji su se međusobno potukli na terasi kafića. Stariji britanski navijač zbog ozljeda je prevezen u KB Sveti Duh, dok je mlađi smješten u jedinici za zadržavanje i prepratu do otrežnjenja.

  • +4
Navijači West Hama u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Uz to, privedena su i dvojica gostujućih navijača starosti 44 i 31 godinu zbog remećenja javnog reda i mira, dok su privedena i dvojica maloljetnih domaćih navijača koji su kod sebe imali predmete pogodne za napad.

Petorica Britanaca koji su sudjelovali u tučnjavi predani su pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a dvojica gostujućih navijača su zbog remećenja javnog reda i mira, uz optužni prijedlog, prepraćena na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.