život s koronavirusom

Božinović: Bit će novih žarišta i njih ćemo ugasiti. Sad moramo biti strukturirani, sofisticirani i fokusirani

25.06.2020 u 18:30

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je kako moramo naučiti živjeti s koronavirusom

'Sa mjerama popuštanja i s otvaranjem gospodarstva i turizma, to smo unaprijed najavljivali da je to rizik da bi se virus mogao početi širiti, to se događa i mi smo se za tu situaciju spremili", rekao je Božinović za N1 televiziju.

Ističe da kada se pojavi neko novo žarište da epidemiološka struka i lokalni stožeri reagiraju vrlo promtno i love kontakte i izoliraju ljude.

"To je taj novi način suživota s virusom u kojem ćemo cijelo vrijeme balansirati upravo zbog uspostavljanja ravnoteže između zaštite života i zdravlja te gospodarstva jer se od nečega mora živjeti.

Vrlo brzo se reagira, gase se žarišta, bit će novih pa će se i ona gasiti, ali bitno da se mjere koje se donose da su fokusirane na to područje", istaknuo je ministar.

  • +16
Šibenik: Svi putnici i djelatnici na brodskim linijama moraju nositi maske Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Cijela Europa se otvara, dodao je, uz određene mjere koje nisu ni blizu onih za vrijeme prvog vala.

'Spremni smo i na dnevnoj bazi mjenjati odluke. Sad moramo biti strukturirani, sofisticirani i fokusirani', rekao je Božinović.