SAJAM ZA PRAVE FANOVE

Blizzcon 2011.

24.10.2011 u 10:36

Bionic
Reading

Ovog tjedna donosimo vam pokriće ovogodišnjeg Blizzardovog supersajma

Novosti u velebnom svijetu Blizzardovih franšiza ovog vikenda su prezentirane u najjačem mogućem svjetlu zahvaljujući već pomalo tradicionalnom sajmu Blizzcon. Na iznenađenje fanova i novinara, ove godine stvari se uglavnom ne kreću oko samo jedne igre ili njene ekspanzije, pa smo stoga uspjeli sakupiti nekoliko trailera te vam donijeti skoro vruće novosti iz Activisionove najbolje keš krave.

 

Malo cosplay ludosti...finale Cosplay natjecanja na ovogodišnjem Blizzconu.

 

I tako, godina dana je prošla, Starcraft 2 je izašao, turnirska scena je u punom jeku, a njegov tvorac za fanove je pripremio nekoliko sočnih promjena i novosti koje dolaze s ekspanzijom Heart of The Swarm. Termin ekspanzija koristimo zbog prirode same igre. Naime, radi se o stand alone naslovu koji će cjenovno biti u rangu ekspanzije te igračima donijeti novu Zerg kampanju. Onaj interesantan dio vezan uz čitavu priču je, pored same igre o kojoj ćemo malo kasnije, novost u obliku sustava Blizzard Arcade.

 

Ukratko sročeno, ovaj dodatak samom Stacraftu 2 specijalna je opcija koja će igračima omogućiti da međusobno dijele svoja (ne)djela rađena u Starcraft 2 engineu. Kao što vjerojatno znate, igrin engine je strahovito fleksibilan, što je rezultiralo mnogim modovima, uključujući i par top drawn pucačina. Zanimljiva stvar kod ovoga svega je i da će s vremenom biti moguće naplaćivati vlastite radove, no to je još trenutno u fazi razvoja.

 

Malo bas-režanja kao u Battlefieldu 3. Mislim... sada svi moraju imati te basove u trailerima. ZAŠTO?

Sam Heart of the Swarm fabularno se nastavlja na originalni Starctaft 2 te, prema autorima, unosi mnoge novitete u samu igru. Pored novih jedinica, autori obećavaju kako će i stare biti izmijenjene posebno za ovu kampanju. Ovo bi, barem u teoriji, trebalo uzrokovati kompletno drukčiji metagame u multiplayeru. Također, igra će preko BattleNeta registrirati vaše odluke tijekom kampanje te prema tome moći dramatično promijeniti konačni rasplet. Nadamo se samo da se neće raditi o jednoj misiji i opciji da Kerrigan preživi ili umre. To bi nas doslovno ubilo u pojam. I da, ekspanzija/nastavak je centraliziran oko spandeksom opsjednute keriganke i njenog intimnog odnosa sa Swarmom. Pervertiti, naoštrite krakove, jer ova igra mogla bi biti savršena podloga za tone i tone hentai fan artova.

 

Nove jedinice iz Heart of The Swarma

 

Druga dosta velika stvar, barem za fanove sve popularnijeg MoBA žanra, najava je Blizzard DOTA-e. Za one koji ne čitaju udžbenike povijesti, sram vas bilo, Defense of The Ancients mod je, odnosno mapa, napravljen za Warcraft 3. Inspirirana Starcraft mapom Aeon of Strife, osnovni modus operandi dotičnog moda bilo je kontroliranje samo jednog heroja umjesto čitave vojske, dok je cilj bio razbiti seriju tornjeva na putu do neprijateljske baze. Tko prvi uništi tuđu bazu, pobjednik je. To je to. I sunce im ljubim, kako je to dobro. DoTA je postigla toliku popularnost da je inspirirala čitav žanr te nekim poduzetnim ljudima, konkretno ekipi u Riot Gamesu, stvorila masivni profit. League of Legends i Heroes of Newerth samo su dvije igre u vali MoBA koje su u opticaju ili će biti tijekom idućih par mjeseci. Konkretno, Valve radi na DoTA 2 s jednim od autora originalnog moda, dok Blizzard, očito svjestan zlatne koke koju ima, i svog konja za trku priprema (poetični smo, što da radimo).

 

Blizzard DoTA u punom sjaju...

 

 

Konkretno, rade na Starcraft Engineom pokretanoj modifikaciji koja je upravo ono što piše na kutiji: nastavak legendarnog moda iz Warcrafta 3. Art direkcija je, doduše, u ovoj igri apsolutni mišung svega što vam padne na pamet. Naime, znajući kako će futuristički štih Starcrafta 2 možda odbiti fanove fantasy MoBA-e, u priču su uvedena dva božanstva koja iz svih dimenzi... skužili ste, je l' tak? Da, zahvaljujući 'svemirskim bogovima' na bojnom polju gledat ćemo Thralla koji se bori protiv Zerga i slično. Ma kog briga, samo da naprave igru i mi smo sretni. Blizzard DoTA trebala bi izaći uskoro ili, da citiramo (budući da dijafazon hrvatskih riječi baš ne pogoduje doslovnim prijevodima engleskih jezičnih akrobacija) soonISH.

 

 

Mali isječak sa DoTA panela.

 

 

Još jedna relativna nepoznanica je format u kojem će igra, odnosno modifikacija, biti prodavana. Naime, originalna DoTA bila je mod za Warcraft 3, dok Blizzard DoTA radi na Starcraft 2 engineu. Pretpostavljamo da će igra, barem što se Blizzarda i Activisiona tiče, biti prodavana kao poseban proizvod, no ne uzimajte nas za riječ. Za kraj napomenimo samo kako je Blizzard DoTA sama po sebi pojednostavljena kako bi mečevi bili daleko kraći. Također, situacijski predmeti i čuveni 'last hitting' kompletno su izbačeni kako bi igra bila pristupna široj publici. To znači da će BD po kompleksnosti biti jednostavniji od League of Legends, igre koja za neke DoTA veterane predstavlja nepotrebno pojednostavljenu verziju originalnog moda.

 

Malo jecanja i tuljenja u pozadini, novi seksi demon i lijepa animacija. Što još želite? :)






 

Što se dugo očekivanog Diabla 3 tiče, objavljeno je nekoliko jako interesantnih novosti. Za početak, tu je objava Kolekcionarske Verzije (da, s velikim slovima... prestanite nas davit, ful je dobra, naime) igre. Moramo priznati kako su si autori doista dali truda pri izradi specijalne verzije nadolazećeg akcijskog hita. U kutiji ćete, naime, ako iskeširate barem 300 ekstra kuna, pronaći već standardni artbook, poseban BlueRay disk s filmskim sekvencama iz igre, Diablo 3 u verziji za Mac i PC, kao i poseban soulstone USB na kojem se nalazi drugi nastavak Diabla. Stalak za Soulstone USB je mala plastična Diablo glava, što je skroz simpatično Tu je također i neizostavni igrin soundtrack. Što se sadržaja unutar igre tiče, dobivate posebnog peta, kao i specijalni kostim s pripadajućim bočicama s bojom. Zvuči seksualno? Pa, s obzirom da će ova verzija biti 30% skuplja od same igre, i bolje je.

 

Evo kako izgleda Posebna Edicija!

 

Što se in-game AH funkcije tiče, ona je u Diablu 3 skoro sveprisutna. Tijekom multiplayer iskustva moći ćete došetati do Auction Housea i kupiti što god vam treba od drugih igrača, te prodati đinđe koje konkretno vama trenutno ne trebaju. Čitava stvar ima fensi šmensi novo sučelje koje bi vas, barem tako tvrde autori igre, trebali oboriti s nogu. Osim toga, to je bilo par vijesti vezanih uz klase, kao i malo gameplaya. Datum izlaska igre deklariran je za prvi kvartal iduće godine. Da, tate i mame, ovaj Božić klincima nećete moći omogućiti da na PC-u Sotoni probavni trakt motaju u perece dok vi cugate kuhano vino sa zgodnom susjedom.

 

Malo same igre... i muško-ženskih varijacija klasa

 

Kao posljednji u nizu noviteta, za koji su, ironično, zidni lišajevi koji doslovno žive dotičnu igru već  vjerojatno deset puta pročitali i pogledali, spomenuli bismo nadolazeći Mists of Pandaria, dodatak za World of Warcraft. Da, tako je – nakon što su kompletno raz*ebali kompletan Azeroth sa Kataklizmom, društvance iz Blizzarda odlučilo je dodati još malo soli na ranu društvenom životu najžešćim fanovima njihovog MMO-a novom ekspanzijom pod imenom Mists of Pandaria. U ovom ćete proširenju dobiti kompletan kontinent za istraživanje, jednu dodatnu rasu (humanoidne pande pod imenom, pogodili ste, Pandaren) level cap na devedesetom levelu, te reviziju svih skill stabala. Tu će također biti i Scenariji  - kolaborativni questovi gdje s frendovima možete odrađivati 'kontekstualne zadatke' koji se u tom trenu dešavaju na određenom dijelu mape ili grunta.

 

Duboki glas zagarantiran...

 

U MoP stiže i novi pet battle system pomoću kojeg će igrači moći u koštac bacati svoje male pratioce. Zamislite Pokemanse... samo u WoW-u. Kao šlag na torti spomenuli bismo i novu vrstu 5man dungeon crawla pod imenom Challenge mode. U njemu ćete zajedno s četiri best frenda moći sakupljati epske predmete sa speed runovima, clean runovima i sličnim vratolomijama. Ova ekspanzija, naravno, donosi i grafičko poboljšanje u odnosu na prošli dodatak, gomilu sitnih nadogradnji na svaku klasu i već spomenuti revamp sustava vještina, kojim se Blizzard diči koliko je dug i širok.

 

Gleda vam se prezentacija Mistsa? Evo vam je...sat i pol panela :D

 

Blizzcon je počeo ovog petka, trajao je dva dana, imao je fantastičnu posjećenost, velike prezentacije i čak dva Starcraft turnira. Što se zabave tiče, tu su bili predobri tulumi, kao i glazbeno  gostovanje Foo Fightersa. Za sladokusce  među gejmerima, tu je bila i nenormalna količina fensi cosplay djevojaka. Također, slobodni smo na koncu zaključiti i kako će predstavljeni naslovi ove godine oduševiti fanove Blizzarda... ili im garantirati gubitak zadnjeg tračka društvenog života i dodira sa stvarnošću, za što je također dosta velika vjerojatnost!

 

Blizzcon ĐEVOJKE!