SVE IZMISLILI MEDIJI

Berlusconi: Nikad nisam napravio gaf

25.05.2009 u 18:09

Bionic
Reading

Talijanski premijer Silvio Berlusconi u intervjuu za CNN izjavio je da 'nikad nije napravio nikakav gaf' te priznao da u zadnje vrijeme 'više ne voli svoj posao'. Ovaj 72-godišnji političar za sve optužuje medije

'Nisam učinio gaf, ni jedan jedini, svaki od njih izmislili su novinari', smatra Berlusconi koji je u svojoj rezidenciji Palazzo Grazioli u Rimu s novinarkom CNN-a razgovarao više od sat vremena.

'I dalje sve što činim, činim s velikom požrtvovnošću. Ipak, moram vam reći da mi se to više apsolutno ne sviđa', kaže Talijan i nastavlja: 'Radije bih radio nešto drugo. Ovdje sam jer je Berlusconi, nažalost, jedini lider sposoban držati stvari pod kontrolom.'

'Na drugoj strani, među ljevicom, ne postoji sposoban i respektabilan vođa, tako da smatram kako je ovo prepreka koju moram prijeći i prijeći ću je', poručio je Berlusconi.

Sastanak lidera osam najrazvijenijih zemalja (G8), koji će se održati u lipnju, opisao je kao 'noćnu moru', dodavši da je pola svog vremena potrošio na međunarodne probleme te da se nada da će iduće godine svog političkog iskustva iskoristiti da neka pitanja pogura na nivo problema.

Kad je u pitanju zatvaranje kampa Guantanamo na Kubi, talijanski premijer izjavio je da je njegova zemlja spremna prihvatiti neke od njih.

'Ako mogu učiniti uslugu američkom narodu i vladi, svakako ću to i učiniti', rekao je odbijajući precizirati o točnom broju zatvorenika koje bi Italija prihvatila.

'Te odgovore nemam, ali ćemo učiniti sve što možemo da pružimo ruku Americi. Ne očekujemo da se ona sama bori protiv terorizma za sve nas. Terorizam je fenomen koji utječe na sve', završio je Berlusconi koji, unatoč čestim skandalima, ostaje veoma popularan u javnosti.

Jedan od problema koje želi postaviti na međunarodni nivo su i ilegalne imigracije protiv kojih se Italija pokušava izboriti. Politika vraćanja imigranata u luke iz kojih su krenuli kritiziraju Ujedinjeni narodi, ali Berlusconi smatra da je to najhumanija stvar koja se može učiniti.

Proces zbog korupcije od kojeg je zaštićen premijerskim imunitetom nazvao je 'skandaloznim' i neistinitim te rekao da će to i dokazati.

Kako mediji odnedavno pišu i o njegovim bračnim problemima, Berlusconi je izrazio zgražanje nad miješanjem u nečiju privatnost i korištenje takvih napada u političke svrhe, ali sa sigurnošću dodao: 'Talijane ću i dalje imati na svojoj strani i ovakve optužbe će se vratiti kao bumerang onima koji su ih pokrenuli.'