manjinska vlada

Benčić: Rušenje HDZ-a s vlasti još je moguće

18.04.2024 u 11:39

Bionic
Reading

Koordinatorica stranke Možemo! Sandra Benčić, rekla je u četvrtak da će vrlo brzo, već danas ili sutra, imati interni stranački sastanak, na kojem će analizirati rezultate izbora, i da za sada nije bilo nikakvih razgovora s drugim strankama

"Na sastanku ćemo analizirati rezultate izbora i odlučiti kako ćemo se postaviti, mada smo već jasno kazali na što smo spremni i pri tome ostajemo, i od toga nećemo odstupiti", izjavila je Benčić za Hinu.

Prema neslužbenim rezultatima DIP-a nakon obrađenih gotovo svih biračkih mjesta na jučerašnjim parlamentarnim izborima, Možemo! je osvojio deset mandata za novi saziv Hrvatskog sabora.

U Možemo! smatraju kako je rušenje HDZ-a s vlasti, odnosno onemogućavanje da po treći put sastavi Vladu, 'još uvijek ostvarivo' na način, kako kažu, da 'svi politički akteri, od ljevice do desnice, koji su se zaklinjali da im je glavni cilj uništiti koruptivnu hobotnicu, kažu ne HDZ-u i podrže SDP-ovu manjinsku vladu iz parlamenta'.

„Još uvijek se u danima pred nama može dogovoriti da SDP i njihovi koalicijski partneri sastave manjinsku vladu koju ćemo svi mi ostali podržavati iz parlamenta”, izjavila je Benčić.

Dodala je da ih još nitko nije zvao iz SDP-a i nije bilo nikakvih razgovora, osim što ih je sinoć zvao predsjednik SDP-a Peđa Grbin kako bi čestitao na rezultatima.

  • +12
Stožer Možemo! Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL
sve osim nogometa