u prekršaju

Benčić iznajmljuje svoj jedini stan, a gdje onda živi? 'Riječ je o previdu...'

18.09.2023 u 11:17

Bionic
Reading

Saborska zastupnica i premijerska kandidatkinja Možemo! Sandra Benčić u prekršaju je zato što nije prijavila obavezu plaćanja najma stana u kojem živi, objavio je 24sata

Priča o blokadi računa obrta Sandre Benčić otkrila je i to da ona u imovinskoj kartici nije prijavila obavezu plaćanja najma u stanu u kojem živi, čime je u prekršaju. Naime u svom je obrazloženju navela da je do blokade računa njenog obrta došlo zbog toga što podstanarka kojoj iznajmljuje svoj stan od 38,7 četvornih metara, koji je uredno prijavljen u imovinskoj kartici, nije platila dug prema telekom tvrtki, a s obzirom na to da priključak glasi na njen obrt, račun obrta je blokiran.

No to je otkrilo da Benčić ne stanuje u svom stanu koji je prijavila u imovinskoj kartici, nego da živi negdje drugdje. Novinar 24sata Ivan Pandžić istražio je tu informaciju i doznao da Benčić živi u unajmljenom stanu, a da obavezu plaćanja najma nije prijavila u imovinsku karticu, što je po zakonu i uputama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa bila obavezna učiniti.

  • +5
Sandra Benčić predstavila kandidaturu za premijerku Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Stan koji glasi na mene dali smo u najam i sve je prijavljeno i Poreznoj upravi. Sada imamo podstanara. Ranije sam prijavljivala to kao svoj prihod, ali kako suprug sve vodi, sada je prijavljeno kao njegov prihod od 490 eura. Mi smo se nakon rođenja prvog djeteta, tijekom 2016. godine, preselili u veći stan od 80-ak kvadrata koji smo unajmili', objasnila je Benčić za 24sata i dodala da je najmodavac u Francuskoj te da mjesečno za najam plaća 580 eura.

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Previdjela sam upisati iznos najamnine koji plaćamo i odmah ću to ispraviti. Nemam što skrivati, jer meni na štetu ide to što nisam upisala iznos obveze koju plaćamo za najam stana', dodala je Benčić. 24sata navodi i da će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa vjerojatno otvoriti slučaj protiv Benčić zbog neispravnog ispunjavanja imovinske kartice, kao što je to učinilo u drugim slučajevima.

  • +2
Sandra Benčić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL