NESTANAK DANKE ILIĆ

Bečka policija o spornoj snimci s djevojčicom: 'Izgubljeno je dosta vremena'

01.04.2024 u 17:49

Bionic
Reading

Sedmi je dan potrage za nestalom djevojčicom Dankom Ilić, a u međuvremenu se pojavio novi trag koji upućuje na snimku djevojčice koja bi mogla biti upravo malena Danka. Glasnogovornik bečke policije Marcus Dittrich izjavio je, prenosi Nova.rs, da je problem način na koji je video na kojem je djevojčica koja sliči nestaloj Danki Ilić došao do policije

'Svjedok je video poslao e-mailom srpskoj policiji, pa je srpska policija kontaktirala austrijsku. Izgubljeno je dosta vremena', prenosi reporterka RTS navode bečke policije i dodaje da se možda radi i o deset sati, piše Nova.rs.

Reporterka kaže da nije problem za policiju da pronađe te dvije osobe ako su u Beču, ali da postoji mogućnost da su već otišle za Mađarsku ili Rumunjsku.

Detalje o istrazi koja je u tijeku Marcus Dittrich nije mogao otkriti. Reporterka RTS-a i ističe da je srpski veleposlanik u Beču zadovoljan suradnjom s bečkom policijom, ali da se u Beču svi boje da se s 'previše nepouzdanih informacija i podgrijavanjem' ne pogoršaju stvari.

Na snimci koju je u Beču snimio Srbin koji živi i radi u tom gradu - a na kojem se vidi djevojčica za koju se sumnja da bi mogla biti nestala Danka - vide se i dvije žene. Austrijska policija pokrenula je istragu, pa se osim za djevojčicom traga i za ženama sa snimke za koje se sumnja da su državljanke Rumunjske.

Osim austrijske policije, koja se zbog snimke iz Beča uključila u potragu, sada se u akciju uključila i rumunjska policija.

Osobni podaci i fotografija nestale Danke objavljeni su i na Interpolovoj stranici nakon što je za njom raspisana žuta tjeralica koja se raspisuje za nestalim osobama.

Na stranici organizacije navedeno je da se djevojčica može prepoznati po visećoj bradavici na lijevom uhu, kao i madežu nepravilnog oblika i blago tamne boje na lijevoj nadlaktici.

Dankin ujak Stefan Dragomirović jutros je oko 11 sati došao na policiju dati izjavu povodom nestanka njegove nećakinje.