potraga za djevojčicom

Interpol raspisao potragu za nestalom Dankom: Na snazi žuta obavijest

31.03.2024 u 19:39

Bionic
Reading

Interpol je raspisao potragu za nestalom Dankom Ilić (2). Za nestalom djevojčicom iz Bora na snazi je žuta obavijest, a ona predstavlja međunarodnu objavu za pronalaženje nestalih

Kako piše na stranicama Interpola, djevojčicu možete prepoznati po visećoj bradavici ušne školjke na lijevom uhu, kao i madežu nepravilnog oblika na lijevoj nadlaktici, blago tamne boje.

U nedjelju je objavljena i snimka koji nastala u Beču na kojem se vidi djevojčica sličnog uzrasta i izgleda kao nestala Danka Ilić (2). Spomenutu snimku napravio je Srbin koji živi i radi u Beču. Srpska policija je u noći između subote i nedjelje oko tri sata ujutro dobila mail iz Beča, u kojem srpski državljanin navodi da je vidio djevojčicu koja navodno sliči na Danku.

'Oko 20 sati izašao sam s metro stanice i ugledao sam dijete koje se otima i viče. Prvo sam promatrao, a zatim sam počeo snimati. Sve se događalo na jednoj stanici tramvaja. S dijetetom su bile dvije žene koje su međusobno pričale na rumunjskom. Dozivale su dijete nekim imenom, nisam razumio kojim, ali se djevojčica uopćte nije odazivala', naveo je u mailu Srbin iz Beča. Sprski mediji objavili su snimku na kojoj se vide dvije žene i djevojčica za koju pišu da je nestala dvogodišnja Danka Ilić iz Bora.

'Nisam vidjela nikakvu snimku, ja ne gledam društvene mreže', rekla je Dankina majka o snimci koju su objavili srpski mediji. 'Ne vjerujem dok unuku ne vidim svojim očima', rekao je djed Danke Ilić nakon što je vidio snimku iz Beča. Rekao je novinarki Blica da mu snimka daje nadu da je njegova unuka još živa.

MUP Srbije je uputio apel u kojem moli sve Srbe koji žive u glavnom gradu Austrije, a koji imaju bilo kakve informacije o slučaju, da se jave.

'Mole se svi naši ljudi koji žive u Beču, ako vide djevojčicu, da odmah obavijeste policiju', stoji je u apelu MUP-a.