srbija na nogama

Ujak male Danke detaljno opisao kobne minute u Banjskom polju: Ne znam zašto optužuju moju sestru

01.04.2024 u 06:40

Bionic
Reading

Stefan Dragomirović, brat Ivane Ilić, majke nestale Danke Ilić (2), ispričao je što se zapravo dogodilo dana kada je nestala djevojčica

Ujak nestale djevojčice pokazao je novinaru Blica posljednju fotografiju Danke, snimljenu kobnog dana, na kojoj se djevojčica vidi zajedno sa starijim bratom. Danka je na slici udaljena 30-ak metara od brata i gotovo van vidokruga majke koja je slikala.

'Na toj fotografiji Danka je 30 metara udaljena od brata i majke, u blizini sijena i sječke u dvorištu kuće. Možda se netko sakrio iza i čekao pravi trenutak. To je posljednja fotografija koja se nalazi u telefonu moje sestre i snimljena je u 13.20', kaže Dankinov ujak .

Dragomirović ujak tvrdi da je djevojčica prije tog dana jednom pokušala pobjeći majci s očiju, ali ju je majka uspjela dozvati natrag k sebi.

'Moja sestra Ivana otišla je do auta kako bi mom starijem sinu koji je bio na suvozačevom mjestu donijela vodu. Djevojčica je ostala u dvorištu, bio je to trenutak od svega nekoliko sekundi. Kada se vratila, Danke nije bilo', tvrdi ujak Stefan Dragomirović, opisujući trenutak nestanka djevojčice.

Dragomirović tvrdi da nije istina da je u tom trenutku, kada je njegova sestra vodila djecu u šetnju, u Banjskom polju padala jaka kiša.

'Kao što vidite na ovim slikama (daje slike na uvid) vani je bilo sunčano, tek je kasnije pala kiša. Tako da ne znam zašto optužuju moju sestru da je djecu izvela napolje po kiši i to im je sumnjivo', rekao je ujak Danke Ilić dok pokazuje posljednje fotografije svoje nećakinje, piše Blic.

Stefan Dragomirović dodaje da Dankina majka, nakon nestanka kćerke, nije odmah digla opću uzbunu jer je vjerovala da je Danka negdje u blizini i da će je sama pronaći .

'Zvala je, tražila, tražila svuda, ali Danke nigdje... Uplašila se i pozvala supruga Miloša, obavijestivši ga da ne može pronaći kćer. Ne znam točno koliko je bilo sati, ali nedugo nakon toga zvali su i policiju', kaže Dankin ujak.

Dragomirović se osvrnuo i na navode koji upućuju na sumnju da je majka Danku slikala u stvarima u kojima je nestala tog dana .

'Moja sestra voli svoju djecu, njena galerija je puna slika njene djece . Ne vidim da je tu nešto čudno', kaže Stefan Dragomirović.