domaćica bez primanja

Bandićeva supruga Vesna gotovinom kupila stan u centru Zagreba

30.01.2020 u 21:46

Bionic
Reading

Vesna Bandić, supruga zagrebačkog gradonačelnika i višestrukog USKOK-ovog optuženika Milana Bandića, prije malo više od mjesec dana kupila je stan od 68,52 kvadrata u centru Zagreba

Stan se nalazi na Trgu Petra Petretića i kupljen je od obiteljskih prijatelja Željka i Dragice Šelendić za 854 tisuće kuna. Bitno je naglasiti da je većina novca, 720 tisuća kuna, odmah isplaćena na račun, doznaje Index.

Kada se zbroji kvadratura stana, garažni prostor i ostava, postaje jasno da su Bandići prije mjesec dana kupili stan na drugom katu zgrade izgrađene 2006. godine, na elitnoj lokaciji svega par tramvajskih stanica od Trga bana Jelačića, za svega 1474 eura po metru kvadratnom. Tek za usporedbu, u toj zgradi nalaze se neki od bivših Agrokorovih menadžera, bivši premijer Franjo Gregurić, predsjednik Udruge Hrvata iz Bosne i drugi poznati poduzetnici.

Osim činjenice da iz imovinske kartice koju je podnio Milan Bandić nema nikakvih naznaka odakle Vesni Bandić na računu 720 tisuća kuna, vještak za nekretnine kaže nam kako taj stan vrijedi najmanje dvostruko više od te cijene. Osim toga, čini se da bi moglo i u ovom slučaju biti posla i za Državno odvjetništvo jer je Bandićima stan prodao Željko Šelendić, poznat iz Bandićevih afera Nadstrešnice te nabavke dvije tisuće stolaca za Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, a prije deset i više godina bio je redovni dobitnik izravnih pogodbi s Gradom Zagrebom.

Stan je dvosobni i ima 68,52 kvadrata, a uz stan ide i spremište te parkirno mjesto u podrumu zgrade. Ukupna cijena je 854 tisuće kuna, a Vesna Bandić je morala odmah po potpisivanju ugovora na račun Željka Šelendića isplatiti 720 tisuća kuna, dok ostatak od 134 tisuće kuna mora biti isplaćen u sljedeće tri godine.

Kako je provjerio portal Index, Bandići nisu uzeli kredit kako bi realizirali tu kupovinu, što znači da su novac, točnije 720 tisuća kuna, imali ili na računu ili u gotovini. Naime, ne postoji hipoteka na tu nekretninu, a ni na Bandićev stan u Bužanovoj ulici, niti je Bandić kao dužnosnik prijavio kreditnu zaduženost.

Iz usporedbe imovinske kartice koju je Bandić predao u srpnju 2017. godine s aktualnom imovinskom karticom zagrebačkog gradonačelnika očito je da ne postoji štednja niti je od tada do danas prodana neka od nekretnina koja bi objasnila 720 tisuća kuna. Od 2017. godine ne postoji ni ušteđevina koja bi glasila na Milana Bandića ili njegovu suprugu.

Vesna Bandić je, podsjetimo, domaćica i nema primanja. Od 2017. godine do danas, prema podacima iz imovinskih kartica, ne postoji ni primitak koji bi objasnio toliki novac.