POTPISAN UGOVOR

Bandić i Marić razmjenili nekretnine, Grad dobio kultnu kavanu

28.03.2018 u 14:45

Bionic
Reading

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su ugovor o zamjeni nekretnina između Grada Zagreba i Republike Hrvatske

Zamjenom nekretnina Grad Zagreb dobio je u vlasništvo prostor nekadašnje kavane Corso. Grad je dao prostor u Frankopanskoj vrijedan 10,5 milijuna kuna i zgradu u Ulici Republike Austrije, koju koristi Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, a procijenjena je na 28,06 milijuna kuna.

  • +8
Marić i Bandić potpisali ugovor o zamjeni nekretnina između RH i Grada Zagreba Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Za 38,5 milijuna kuna država je Gradu isporučila kavanu Corso (29,7 milijuna kuna), prostore na adresi Jurišićeva 1 i 1a koje koristi Turistička zajednica grada Zagreba (6,86 milijuna kuna) te zemljište u Sesvetskom Kraljevcu (2,88 milijuna kuna), na kojem Grad planira izgraditi zgradu za izolaciju i smještaj nezbrinutih životinja.

Kako je ukupna vrijednost nekretnina koje daje država 900 tisuća kuna viša od one za lokacije u vlasništvu Grada, Bandić se obvezao namiriti razliku prijebojem drugih potraživanja Grada prema državi ili davanjem u vlasništvo druge nekretnine jednake vrijednosti.

Corso će voditi tvrtka Splendid Corso, koja je s državom potpisala petogodišnji ugovor o najmu u travnju prošle godine.

Splendid Corso vodi Danijela Gajski, čiji je otac Božo Crnjac tijekom privatizacije devedesetih došao u posjed poduzeća Splendid, koje je za komunizma upravljalo Corsom.

Gajski i Crnjac vode poznate zagrebačke restorane Okrugljak i Dubravkin put.