GRADONAČELNIK U OBILASKU

Bandić bijesan zbog divljeg deponija na Savici: To je ekocid, stat ću na kraj tim huljama!

  • Autor: M. Šu./Hina
  • Zadnja izmjena 31.03.2018 13:31
  • Objavljeno 31.03.2018 u 13:31
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u subotu je obišao divlje odlagalište otpada u zagrebačkom naselju Savici, gdje se provodi sanacija, najavio postavljanje kamera, komunalnih redara i čišćenje, te poručio da će iza Uskrsa ući u trag uljezima koji drže divlje deponije.

"Neću žaliti ni vremena ni novca da uđem u trag tim ljudima. Jer ovo što se tu radi to je ekološka bomba i zločin. To je ekocid"", rekao je Bandić prilikom obilaska divljeg odlagališta uz jezera Savica-Šanci, koje je nastalo na području zaštićene prirode i u blizini vodocrplilišta koje napaja dio Zagreba, objavio je HRT.

"Ovdje ima 3000-5000 kubika otpada i kamioni Čistoće odavde neće otići dok sve ne saniramo", poručio je gradonačelnik Bandić.

TV Nova ovoga je tjedan objavila prilog o ilegalnom odlagalištu na Savici. Tamo se, navodi se u prilogu, "gazdi otpada" plaća 100 do 200 kuna za odlaganje otpada, za razliku Jakuševca gdje se otpad plaća po kilaži. Osobe koje drže ilegalno odlagalište otpad pale i dalje preprodaju sirovine.

Na upit kako je nastao tako velik divlji deponij, Bandić nije dao jasan odgovor. Naglasio je samo da je riječ o ekološkoj katastrofi, najavio postavlajnje komunalnog redara i kamera i čišćenje cijeloga područja.

  • +18
  • +15

Ilegalni deponij otpada na Savici

Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

"Stotine i stotine sličnih mjesta ima u Zagrebu. Iza Uskrsa na svako takvo mjesto stavit ćemo po jednog komunalnog redara da stanemo na kraj uljezima. To nisu Zagrepčani, to su hulje i neodgovorni ljudi", rekao je Bandić.

Gradska skupština prošloga je tjedna donijela odluku o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada koje predviđaju postavljanje prepreka, video nadzor i znak upozorenja o zabrani odbacivanja otpada.

foto pregled

Pogledajte događaje koji su obilježili protekli tjedan

Pogledaj galeriju
7

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!