SULUDo ponašanje

Austrijanac na A3 potegnuo 201 km/h, a Španjolac nevjerojatnih 225 km/h; obojici zabrana vožnje našim cestama

08.01.2019 u 13:01

Bionic
Reading

PU sisačko - moslavačka u svom dnevnom izvješću navodi brojne prometne prekršaje zabilježene tijekom proteklog vikenda, a istaknuli su dvojicu stranaca koji očigledno smatraju da prometni propisi za njih ne vrijede

U noći sa subote na nedjelju, 5./6. siječnja, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. Tijekom provođenja akcije policijski službenici su kontrolirali 164 sudionika u prometu i utvrdili 37 prometnih prekršaja, od kojih se pet odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači upravljali su osobnim automobilima.

Svim vozačima utvrđena koncentracija alkohola bila je od 0,5 do 1,5 promila, a prema dobnim skupinama po dva vozača bila su u dobi od 18 do 24 te od 25 do 30 godina, dok je jedan bio u dobnoj skupini od 41 do 50 godina. U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,33 promila utvrđena je 23-godišnjem vozaču osobnog automobila, koji je u nedjelju, 6. siječnja oko 1.20 sati zatečen u Rimskoj ulici u Sisku.

U ponedjeljak, 7. siječnja oko 13.50 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac policijski službenici su u prekoračenju najveće dopuštene brzine zatekli 20-godišnjeg austrijskog državljanina, koji je osobnim automobilom marke Mercedes austrijskih registracija, upravljao brzinom od 201 km/h. Par minuta kasnije utvrđeno je još jedno prekoračenje brzine i to za Porsche španjolskih registracija, kojim je brzinom od 225 km/h upravljao 59-godišnji Španjolac.

Obojici su izdani obavezni prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne od 3000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole „B“ kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

AKO STE PROPUSTILI:

RANGE ROVER

Otkriveno čiji je skupocjeni terenac zapaljen na Šalati

Pogledaj galeriju