KONTROLA PROMETA

Neslavni rekorderi vikenda - jedan vozio sa 3,32 promila, a drugi potegnuo 144 km/h uz ograničenje od 60

31.12.2018 u 10:43

Bionic
Reading

Tijekom vikenda, od 28. do 31. prosinca, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće od čega prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj su dvije osobe ozlijeđene i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Vozač pod utjecajem alkohola sudjelovao je u jednoj prometnoj nesreći

PU koprivničko - križevačka je tijekom proteklog vikenda sankcionirala 89 prometnih prekršaja, od čega 17 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, 23 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Mladi vozači tijekom vikenda počinili su tri prometna prekršaja, od kojih jedan prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola, prekršaj nepoštivanja prometnog znaka i jedan iz rubrike ostali prekršaji. U činjenju prometnih prekršaja tijekom vikenda zatečena su tri recidivista koji su počinili tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda dva su vozača bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Uhićena su bila dva vozača. Proveden je jedan žurni postupak protiv jednog vozača recidivista.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 30. prosinca, u 12.32 sati u Križevcima, u Ulici Greberanec, kod 39 - godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,32 promila.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 29. prosinca, u 13.41 na državnoj cesti broj 2 u Vlaislavu kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 144 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici ceste brzina prometnim znakom ograničena na 60 kilometara na sat.

  • +4
Prometna policija Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic