ministar u kninu

Anušić: Prva pomisao na HV mora biti - s njima se ne isplati otvarati sukob

28.02.2024 u 19:10

Bionic
Reading

Ministar obrane Ivan Anušić susreo se u srijedu na vojnom poligonu „Josip Markić“ u Kninu i u vojarni „Josip Jović“ u Udbini s pripadnicima Oružanih snaga te im je poručio da moraju biti snažni kako bi prva pomisao na Hrvatsku vojsku bila - s njima se ne isplati otvarati sukob.

Na vojnom poligonu u Kninu pripadnici Hrvatske vojske pripremaju se za odlazak u operaciju potpore miru NATO-a KFOR u Republici Kosovo, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane. Ministar Anušić se tako susreo s pripadnicima 3. mehanizirane bojne „Pauci“, a obišao je i vojni poligon i strelište gdje je provedeno gađanje pripadnika 1. motorizirane bojne „Vukovi“.

Pripadnici Hrvatske vojske ukazali su na izazove s kojima se suočavaju, a ministar Anušić istaknuo je kako će nastaviti poboljšavati njihov status i materijalna prava. „Od prvog dana svog mandata govorim da mi je cilj poboljšati materijalna prava vojnicima, po tom smo pitanju nešto dosad i učinili i još ćemo činiti. Oružane snage doživljavamo kao nešto što moramo čuvati kao malo vode na dlanu“, poručio je ministar Anušić.

  • +26
Hrvatska vojska Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Govoreći o važnosti i ulozi hrvatskih vojnika u očuvanju mira i sigurnosti rekao je da "uloga vojnika postaje sve važnija, ali uloga, svakako, ne treba biti rat nego odvraćanje“. Ministar obrane najavio je da će se nastaviti podizati standard hrvatskih vojnika, raditi na boljim uvjetima za vojsku te popularizirati vojni poziv „Moramo biti snažni kako bi prva pomisao na Hrvatsku vojsku bila - s njima se ne isplati otvarati sukob. To je moj pogled na Oružane snage“, rekao je ministar obrane. U vojarni u Udbini ministar Anušić obišao je kamp Središta za razvoj vođa „Marko Babić“ i ključnu obučnu infrastrukturu. Pripadnicima OSRH koji su ondje na selekcijskoj obuci za komandose poručio je da će oni koji prođu obuku biti vrh koplja Hrvatske vojske.