SNIJEG I VJETAR NA CESTI

Ako ikako možete, odgodite putovanja!

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 03.02.2012 10:08
  • Objavljeno 03.02.2012 u 07:59
Bura snijeg

Bura snijeg

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Snijeg jutros otežava promet u gotovo cijeloj zemlji. U Istri, na cijelom Jadranu i u dijelu Gorskog kotara puše jak vjetar, povremeno s olujnim i orkanskim udarima

Zbog najavljenog snježnog nevremena, Hrvatski autoklub upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme i ako je moguće da odgode putovanje.

Za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, dionica autoceste A6 Rijeka - Zagreb između Kikovice i Delnica i Jadranska magistrala od Senja do Svete Marije Magdalene (D8).

Samo za osobna vozila otvorene su Jadranska magistrala od Bakra do Senja (D8), Paški most, i državne ceste: D54 Maslenica - Zaton Obrovački i D25 Gospić - Karlobag.
Na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupina).
Ž
U Lici i Gorskom kotaru proglašeni su zimski uvjeti, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama na D1 Drežničko Selište - Korenica - Gračac - Knin, D23 Kapela - Žuta Lokva - Senj, D25 Korenica - Gospić, D42 Poljanak - Selište, D50 Žuta Lokva - Lički Osik - Gospić, D52 Špilnik - Korenica, D217 Vaganac - Ličko Petrovo Selo, D504 Ličko Petrovo Selo - Prijeboj, D522 čvor Udbina -čvor Gornja Ploča, D218 GP Užljebić - Brotnja i D27 Gračac - Zaton Obrovački.

Za sav promet zatvorene su D506 Dobroselo - Mazin i ŽC Bjelopolje - Donji Lapac.

U Gorskom kotaru zimski uvjeti su na A6 od čvora Bosijevo do čvora Delnice D3 Zdihovo - Kupjak - Delnice - Gornje Jelenje (stara cesta kroz Gorski kotar), D32 Prezid - Delnice, D42 Stubica - Ogulinski Hreljin, D203 Brod na Kupi - Delnice, D305 Parg - Čabar, D501 Gornje Jelenje - Oštrovica - Meja i ŽC Vrbovsko - Ravna Gora te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Vrbovskog, Delnica i Čabra.

Autocestom A1 od čvora Zadar 2 do Vrgorca zbog snijega se vozi uz ograničenje od 40 km/h.

Zimski uvjeti proglašeni su u cijeloj Splitsko-dalmatinskoj županiji (s otocima), u Vrgorcu, Metkoviću, Pločama i na Pelješcu te u Slavoniji na širem području Đakova, Osijeka i Požege.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. U prekidu su trajektne linije: Brestova - Porozina, Valbiska - Lopar, Jablanac - Mišnjak i Prizna - Žigljen. Na splitskom i riječkom području u prekidu su sve katamaranske linije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!