dodatna naplata

Zbogom dijeljenju lozinki za Netflix: Na red je stigao i SAD

24.05.2023 u 10:31

Bionic
Reading

Stiže važna vijest za sve korisnike streaming servisa Netflix, odnosno one koji svoje podatke za prijavu dijele s drugim osobama

Nakon što je završilo testiranje na tlu Južne Amerike te uvedeno u Portugalu, Kanadi, Novom Zelandu i Španjolskoj, gdje se to za Netflix pokazalo jako pogubnim jer su izgubili oko milijun pretplatnika, naplata dijeljenja podataka za prijavu s drugim korisnicima sada je stigla i na tlo SAD-a, donosi Engadget.

Oni koji to žele moći će dijeliti podatke za prijavu, no za to će morati izdvojiti dodatnih osam dolara mjesečno.

Jednako kao i u zemljama u kojima je to uvedeno, korisnici s pretplatom Standard mogu dodati jednog člana te dva s pretplatom Premium. Profile je moguće pretvoriti u račune za dodatne članove koji plaćaju.

Kao razloge za uvođenje usluge dodatne naplate prilikom dijeljenja podataka za prijavu Netflix je naveo financijske probleme koje mu uzrokuju korisnici kada posuđuju lozinke da bi dobili besplatne usluge.

Iz Netflixa su se nedavno pohvalili velikim interesom za najnoviju pretplatu koja nižu cijenu kompenzira povremenim ubacivanjem reklamnog sadržaja, a na što se diljem svijeta odlučilo oko pet milijuna pretplatnika.

Kada dodatna naplata dijeljenja podataka za prijavu s ostalim korisnicima stiže na naše prostore i koliko će točno stajati, ostaje nam nepoznanica, no izvjesno je da će se uskoro pojaviti. U Španjolskoj korisnici za ovu uslugu moraju plaćati dodatnih 5,99 eura.