HAIKU SENSEME

Zašto vas ne bi hladio pametni ventilator?

11.06.2014 u 11:19

Bionic
Reading

Big Ass Fans, američki proizvođači ventilatora, tvrde kako su proizveli prvi takav uređaj na svijetu. Može svašta, ali nije baš jeftin

U pitanju je stropni ventilator kojeg su nazvali Haiku. Ima ugrađen set za pametnu tehnologiju SenseMe, wi-fi te senzore pokreta, temperature i vlažnosti zraka, a njime upravljate do mile volje pomoću besplatne aplikacije za pametne telefone (zasad samo iOS, uskoro i Android). Može i naučiti koje vam se temperature sviđaju, pa će vas sam hladiti.

Temperature ne mjeri samo na svojoj razini, već i na podu, i to uz pomoć senzora temeljenih na laseru, kako bi dobio što preciznije očitanja temperature u cijeloj prostoriji.


U Big Ass Fansu hvale se visokom razinom energetske učinkovitosti (do četiri puta više od zahtjeva standarda Energy Star), vrlo tihim radom i nesvakidašnjim materijalima, poput bambusa, kao i uvrnutim sitnicama, poput ugrađene budilice ili opcije u kojoj proizvodi nešto nalik povjetarcu koji stalno mijenja smjer.

U njega se za stotinjak dodatnih dolara može ugraditi LED svjetlo, koje je također moguće programirati, recimo za uključivanje u određeno vrijeme.

Cijena? Sitnica - 1045 dolara (gotovo 5800 kuna).

Izvor:CNET