MRAČNA PROGNOZA

Zar će nas Apple iduće godine neugodno iznenaditi novim iPhoneima?

18.10.2018 u 12:07

Bionic
Reading

Poznati analitičar prognozira kako se linija pametnih telefona koju će jabučari predstaviti iduće godine neće bitno razlikovati od ovogodišnje, a i mogli bismo ostati bez jednog od najomiljenijih modela

Analitičar Ming-Chi Kuo procjenjuje kako u Appleu za iduću godinu ne planiraju značajne promjene u dizajnu i izgledu svojih pametnih telefona. Modeli iPhone XS, XS Max i XR naslijedit će uređaji identičnih dimenzija, pri čemu će linija XS imati OLED, a XR LCD zaslone.

detaljan pregled

Novi smartfoni, pametni sat, narukvice... evo što je sve Huawei predstavio u Londonu

Pogledaj galeriju

Ponuda iduće godine, prema njegovom mišljenju, neće uključivati modele drukčijih dimenzija, što bi moglo značiti kako se možemo oprostiti s iPhoneom SE. Oni koji žele iPhone manjih dimenzija izborom bit će ograničeni na smartfone zaslona dijagonale 5,8 inča (14,7 centimetara).

Takav smjer razvoja pomalo je iznenađujući. Iduće godine serija X dobit će treću generaciju. Najveći Appleovi konkurenti već su pokazali kako mogu ponuditi pametne telefone sa zaslonima bez obruba i zubića (primjerice, Vivo Nex i Oppo Find X), a očekuje se kako će Samsung ponuditi Galaxy S10 radikalno drukčijeg izgleda te kako će čitači otiska prsta ugrađeni u zaslon biti raširena pojava, piše Forbes.