BLIŽI SE KRAJ

Odriče li se i Samsung zasebnog ulaza za slušalice na mobitelima?

12.10.2018 u 15:13

Bionic
Reading

Galaxy S10 mogao bi doći s više zgodnih nadogradnji, ali i ostati bez podrške za žične slušalice koje traže audio ulaz od 3,5 milimetara

U Samsungu navodno ozbiljno razmatraju uklanjanje 3,5-milimetarskog ulaza za žične slušalice iz nadolazećeg top modela pametnog telefona Galaxy S10. Navodno će zadržati utor za USB-C i dodati adapter za one koji se ne žele odvojiti od svojih omiljenih žičnih slušalica.

Na taj su se potez, tvrde korejski mediji, odlučili kako bi Galaxy S10 ostao tanak i lagan unatoč tome što će dobiti čitač otiska prsta ugrađen u zaslon.

ZLATA VRIJEDNI SAVJETI

Proučite ovih sedam super trikova za apsolutno svaki smartfon

Pogledaj galeriju

Južnokorejska korporacija također time želi i iskoristiti sve veću popularnost bežičnih slušalica. Tome u prilog ide i prošlogodišnja akvizicija tvrtke Harman za osam milijardi američkih dolara.

Među tvrtkama koje proizvode top modele smartfona Samsung je gotovo jedini koji još uvijek ima modele s audio ulazom od 3,5 milimetara. Čak su mu i u OnePlusu okrenuli leđa kad su najavili kako će model OnePlus 6T također biti bez njega, u korist čitača otiska prsta ugrađenog u zaslon, piše Forbes.