NOVA KRAVA MUZARA

Zanima vas što će po prihodima u Appleu zamijeniti iPhone? Evo brojki

20.08.2019 u 12:51

Bionic
Reading

Appleov odjel zadužen za uređaje iz kategorije nosivog računalstva sad je dovoljno velik po prihodima kako bi ga se moglo uvrstiti na popis Fortune 200

Kako u Appleu postupno smanjuju ovisnost o prihodima od iPhonea tako drugi segmenti poslovanje te tvrtke počinju rasti. Odjel zadužen za uređaje iz kategorije nosivog računalstva sad je dovoljno velik po prihodima kako bi ga se moglo uvrstiti na popis Fortune 200, tvrde analitičati banke UBS.

Tijekom trećeg tromjesječja ove godine donio je 5,5 milijardi od ukupno 53 milijarde američkih dolara, koliko je Apple ostvario neto prodajom u tom razdoblju. To je 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

TEHNO SAVJETI

Našli smo pet načina koji pomažu sačuvati bateriju iPhonea

Pogledaj galeriju

U Appleu su također u značajnoj mjeri pojačali segment pružanja usluga. Apple Music nastavio je preotimati korisnike konkurentskom Spotifyju. Platforma za streaming video sadržaja Apple TV Plus i za igranje Apple Arcade trebali bi krenuti s radom tijekom ove jeseni.

No, prema podacima UBS-a Appleov odjel za nosivo računalstvo po prvi put je više pridonio rastu nego usluge. Appleovi direktori pripisali su to izvrsnoj potražnji za slušalicama AirPods.

UBS-ovi analitičari procjenjuju kako bi samo taj proizvod mogao donijeti deset milijardi dolara prihoda do 2021. godine, što je gotovo pa dvostruko više od ukupne prodaje cijelog tog odjela u zadnjem kvartalu.

U UBS-u također očekuju kako će Apple Watch donijeti 20 milijardi dolara prihoda do 2021. godine. Uz deset milijardi od slušalica AirPods, njihov ukupni prihod bio bi u tom slučaju ekvivalentan prodaji 40 milijuna dodatnih iPhonea, piše Business Insider.