IMA TOGA

Nije samo iPhone: Pogledajte što sve iz Applea stiže do kraja godine

19.08.2019 u 13:12

Bionic
Reading

Ekipa iz Cupertina već je ove godine predstavila nove iPadove, osvježeni iPod, nove AirPodove i kreditnu karticu. Ali, to nije sve

Evo kratkog pregleda noviteta koje možemo do kraja ove godine očekivati iz Applea.

Pametni telefon iPhone 11

Kao i prethodnih godina, Apple bi trebao tijekom rujna predstaviti nova izdanja svog smartfona. Očekuje se kako će iPhone 11 doći u tri izdanja, s novom stražnjom s do tri leće (od kojih bi jedna trebala biti širokokutna) i novim dizajnom smrznutog stakla, između ostalog.

Pametni sat Apple Watch 5

Uz novi iPhone Apple je svakog rujna od 2016. godine predstavio i novo izdanje svog pametnog sata. Moguće je kako će se to dogoditi i ove godine, a Apple Watch 5 bi mogao dobiti novi procesor, jači i štedljiviji od sadašnjeg, kao i novo keramičko kućište. Priča se i o tome kako bi taj uređaj mogao pratiti obrasce spavanja, ali ne prije iduće godine.

SAMO TO NE

Ovih pet pitanja definitivno ne želite postaviti vlasnicima iPhonea

Pogledaj galeriju

Apple TV Plus

U ožujku ove godine Apple je predstavio visokobudžetni servis za streaming, s posebnim programima iza kojih stoje poznate osobe kao što su Steven Spielberg i Oprah Winfrey. Dosad nisu objavili kad će novi servis krenuti s radom, ali za očekivati je kako će to učiniti tijekom jeseni.

Apple TV Plus je servis s pretplatom kojem ćete moći pristupiti putem prateće aplikacije, dostupne za Appleove mobilne uređaje, Apple TV i pojedine Samsungove pametne televizore. Ta bi aplikacije trebala postati dostupna i za Mac ove jeseni.

Apple Arcade

Apple također pokreće i servis za igranje uz pretplatu u kojem bi se trebalo naći sto igra ekskluzivno dostupnih samo na tom servisu. Zasad nije poznato od kad će Apple Arcade točno službeno biti dostupan, ali najavljeno je kako bi u App Store trebao doći od jeseni. Stoga je za očekivati da će datum i cijene biti objavljeni tijekom predstavljanja iPhonea.

Mac Pro

U lipnju smo imali priliku vidjeti nasljednika računala predstavljenog 2013. godine. Također nije poznato kad bi točno mogao krenuti u prodaju, ali se zna kako će početna cijena novog računala Mac Pro biti 6.000 američkih dolara te kako će Apple zasebno prodavati zaslon (5.000 američkih dolara) i stalak (1.000 američkih dolara).

Više novih AirPoda

Druga generacija bežičnih slušalica AirPod predstavljena je u ožujku, ali moguće je kako će Apple ponuditi još dva modela tijekom nadolazećih mjeseci, od kojih bi jedan mogao biti značajno redizajniran.