DOLAZE I RIMAC AUTOMOBILI

Zagreb Auto Show vraća se u punoj snazi

31.03.2016 u 16:21

Bionic
Reading

Oko 120 tisuća posjetitelja, koliko ih se očekuje od 5. do 10. travnja, dočekat će 440 izlagača iz 33 zemlje na 70 tisuća kvadratnih metara u 14 paviljona i na otvorenom

Nakon osam godina izbivanja Međunarodni salon automobila, motocikala, gospodarskih vozila i prateće industrije Zagreb Auto Show vraća se na Zagrebački velesajam. Oko 120 tisuća posjetitelja, koliko ih se očekuje od 5. do 10. travnja, dočekat će 440 izlagača iz 33 zemlje na 70 tisuća kvadratnih metara u 14 paviljona i na otvorenom.

Najavljeno je ukupno 70 premijera. Od toga su četiri svjetske vicepremijere i 34 hrvatske premijere automobila, četiri svjetske premijere, jedna vicepremijera, tri europske vicepremijere i dvije hrvatske premijere za gospodarska vozila te 22 hrvatske premijere za motocikle i četverocikle.

Zastupljen će biti 81 brand automobila, motocikala i gospodarskih vozila. Mazda i Audi dolaze s konceptnim modelima, a predstavit će se i Rimac Automobili te Dok-ing. Glavna nagrada za posjetitelje je crveni Volkswagen Up 1.0.


Kako je istakla Dina Tomšić, voditeljica Zagrebačkog velesajma, svi prostori koje će Zagreb Auto Show koristiti su obnovljeni i u funkciji. Istakla je kako jedna kuna uložena u velesajamska događanja zagrebačkom gospodarstvu donosi jedanaest kuna te rekla kako se nada i većem broju posjetitelja od očekivanog.

Zagreb Auto Show bit će odlična promocija Zagreba kao turističke i poslovne destinacije', rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić

Očekujte obilje popratnih stručnih i zabavnih sadržaja. Prvi - Auto moto forum - bit će u organizaciji Hrvatske gospodarske komore održan 4. travnja. Okupit će više od 130 distributera, trgovaca, stručnjaka i inih, a bavit će se između ostalog i s ukidanjem mogućnosti odbitka pretporeza za pravne osobe na domaće tržište vozila.

Velesajam će zbog Zagreb Auto Showa u petak, 8. travnja, iznimno raditi od 10 do 23 sata.  Na glavnom zagrebačkom trgu bit će tijekom cijelog trajanja sajma postavljen Pit Stop sa svakodnevnim prezentacijama.


Po prvi put će Zagreb Auto Show zaživjeti i u svim zagrebačkim kvartovima, u sklopu programa nazvanog Kvartoteka koji će najavljivati sajam. Za to se pobrinula Turistička zajednica grada Zagreba, koja također prvi put sudjeluje u organizaciji Zagreb Auto Showa.

Kako je rekla šefica TZGZ Marina Bienenfeld, rezervacije hotelskog smještaja pokazuju veliko zanimanje, pogotovo među višom kategorijom. 'Očekujemo popunjenost kapaciteta 80-85 posto', dodala je.

Između ostalog, bit će izabrana zvijezda salona i dodjeljena nagrada za auto godine. Električni oldtimeri vozit će Zagrepčane i njihove goste besplatno po centru grada, gradom će 10. travnja protutnjati motoristi na Harley-Davidsonima, a najavljen je i humanitarni koncert u korist Klinike za ginekologiju KBC Sveti Duh, u svrhu nabavke specijalnog nastavka za ultrazvučnu sondu.