IT OKUPLJANJE

Zadar postaje središte svjetske IT scene: Evo što nas čeka na ovogodišnjem Infobip Shiftu

05.09.2023 u 14:33

Bionic
Reading

Događaj će jedanaestu godinu za redom okupiti najveća lica moderne IT industrije te polaznicima pružiti izvrsnu priliku za edukaciju i networking

Prvi hrvatski jednorog Infobip jedanaestu godinu zaredom organizira Shift, najveću developersku konferenciju. Infobip Shift održat će se u 2023. održati od 18. do 19. rujna u Dvorani Krešimira Ćosića u Zadru uz tehničku podršku Hrvatskog Telekoma. Ove godine organizatori procjenjuju da će konferenciju tijekom dva dana obići gotovo 5000 ljudi.

Na sedam pozornica održat će se predavanja više od 80 govornika iz nekih od najvećih svjetskih developerskih kompanija. U cjelodnevnim radionicama će sudionici moći učiti o najnovijim developerskim alatima, dok će u EXPO dvorani svoj izlagački prostor imati 30 istaknutih kompanija domaće, ali i međunarodne tehnološke industrije.

Kako bi Shift približili čim široj publici, Infobip je organizirao i službeno predstavljanje ovogodišnje prezentacije u prostorima kampusa Alpha Centauri, gdje su medijima približili ovogodišnji program te istaknuli adute Shifta 2023., uključujući brojne mnoge govornike - poznata lica globalne IT scene.

Konferencija će obuhvatiti i danas najaktualniju temu tehnologije umjetne inteligencije i njenog utjecaja na developersku profesiju, ali isto tako i ostale teme suvremene softverske industrije, kao što su web development, API rješenja i programiranje u cloudu.

Startup zajednica bit će zastupljena na pozornici Infobipovog Startup Tribea gdje će se održati poseban program koji će javnosti, ali i potencijalnim investitorima, predstaviti najinovativnije nadolazeće kompanije.

'Od mogućnosti vožnje u Porscheu do uživanja u afterpartyju na prelijepoj zadarskoj obali, potrudit ćemo se da se i ove godine svi sudionici opuste i zabave u atmosferi jedinstvenoj za jednu tehnološku konferenciju', najavio je Nikola Radišić, voditelj Shiftovog tima zadužen za produkciju.

  • +5
Infobip Shift 2023. presica Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Prije nego što na pozornice stupe govornici Googlea, Cisca, GitHuba, Red Hata i drugih tehnoloških predvodnika, konferenciju će otvoriti legenda gaming industrije John Romero. Zbog svog pionirskog rada na Doomu, Quakeu i Wolfensteinu, Romera se naziva i ocem first-person shooter (FPS) videoigara. Posjetitelji konferencije će imati i priliku zaigrati Doom protiv Romera, koji je do sada samo jednom izgubio u svjetski popularnoj videoigri koju je napravio.

Shift, kažu iz Infobipa, nije smo još jedno okupljanje programera, već 'iskustvo koje okuplja globalnu tehnološku kompaniju'.

Riječ je, tim rečeno, o prilici za networking, učenje i stvaranje novih poslovnih prilika. Organizacijski gledano, riječ je o dvodnevnoj hibridnoj konferenciji koja će se održati na više tribina te koja će se baviti brojnim modernim tehnološkim temama.

Infobip naglašava da je fokus Shifta okupiti ljude koji vole softver te pružiti im interaktivan i uzbudljiv sadržaj. Predavanja će držati brojni veterani industrije, a teme će obuhvatiti virtualna iskustva za sve koji ne mogu doći na lokaciju, mogućnost izlaganja te naravno, nezaobilazni networking.

Nadolazeće izdanje Infobip Shifta u Zadru bit će druga konferencija ove godine, nakon američke premijere u Miamiju proteklog svibnja. Iz prvog hrvatskog jednoroga ističu kako su dva izdanja Shifta na dva kontinenta u istoj godini potvrda napora koje Infobip poduzima u okupljanju globalne developerske i startup zajednice.