MICROSOFT NAJAVLJUJE

Windows 10 će uskoro dobiti... vremensku prognozu?

26.04.2021 u 06:07

Bionic
Reading

Najnovija nadogradnja za radnu površinu uključuje dodatak na radnoj traci koji će, ako korisnici žele, moći biti skriven

Nakon testiranja sa insajderima, Microsoft je u Windows 10 odlučio dodati novu značajku News and Interests. Alat stvara kraticu na radnoj traci koja dozvoljava provjeru vremenske prognoze, kao i praćenje najnovijih vijesti, rezultata sportskih natjecanja i cijena dionica. Klikom na priču otvorit ćete preglednik ili spremiti članak za kasnije čitanje. Jedina stvar koja vam, bar za sad, neće iskakati u Feedu su - reklame.

Engadget spominje da će korisnici moći birati što žele vidjeti, uz opciju skrivanja značajke ako im zauzima previše prostora.

Dodavanjem vijesti i interesa u radnu traku Microsoft nastoji postići nekoliko ciljeva - želi nam ponuditi kvalitetni i relevantni izvor vijesti. Ako ništa drugo, bar ćemo na jednostavni način moći provjeriti prognozu vremena.

Nova nadogradnja News and Interests na računala će stići tijekom idućih par tjedana, s tim da će cjelokupna operacija, prema izvoru, možda potrajati nekoliko mjeseci.

Izvor: Screenshot / Autor: Microsoft

Sadržaj je moguće dodatno personalizirati dodavanjem tema ili izvora informacija. Nakon što napravite izbor, promjene će postati vidljive u feedu.