POVRATAK LEGENDE

Winamp se vraća kao aplikacija za mobitele, evo što možemo očekivati

21.10.2018 u 08:37

Bionic
Reading

Nakon višegodišnje stagnacije legendarni program za reprodukciju glazbe bit će predstavljen iduće godine u posve osvježenom izdanju

Winamp je premijerno predstavljen još 1997. godine. Brzo je postao popularan zbog toga što je podržavao veliki broj formata glazbenih datoteka i raspolagao obiljem skinova kojima je bilo moguće promijeniti njegov izgled, a koji su nastajali u zajednici njegovih korisnika.

Američki internetski div AOL kupio ga je 2002., da bi ga 2014. prodao platformi za radio postaje online Radionomy.

AKO STE U DVOJBI

Izdvojili smo pet najboljih medijskih playera za Windows

Pogledaj galeriju

U toj će ga platformi preurediti i tijekom 2019. ponuditi kao aplikaciju za web i pametne telefone (Android i iOS) pomoću koje ćete moći slušati omiljene MP3-ce, ali i streamati glazbu iz računalnog oblaka, preslušavati podcaste, pratiti radio postaje... Svi bi audio sadržaji trebali biti pretraživi, bez obzira na formate i izvore.

Zasad nije poznato hoće li se Winamp integrirati sa servisima kao što su Apple Music i Spotify te kako će to biti izvedeno ako će biti integracije, a nema ni vijesti o tome kako će izgledati.

Tijekom ovog tjedna možemo očekivati izdanje Winampa 5.8, u kojem su otklonjeni neki bugovi i tehničke poteškoće. Za potpuno novo izdanje Winamp 6 morat ćemo se strpiti do iduće godine, piše Tech Crunch.