ONLINE ZAŠTITA

Zloćudna poruka može onesposobiti PlayStation 4, a tu loše vijesti ne prestaju...

15.10.2018 u 11:39

Bionic
Reading

Riječ je o poruci koja može poremetiti rad poznate konzole iz Sonyja, a problem je u tome što trenutno ne postoji niti jedna konkretna protumjera

Premda u zadnje vrijeme čitamo i slušamo o softveru i porukama koje zlorabe sigurnosne propust popularnih mobilnih telefona, ovo je prva vijest o tome da postoji kod koji napada PlayStation 4. Bug je toliko opasan da navodno može skoro potpuno onesposobiti cijelu konzolu. Sve što treba je, prema korisnicima Reddita, jedna jedina poruka, izvještava The Verge.

Neki oštećeni korisnici posegnuli su za povratkom u tvorničke postavke kako bi spasili svoju plejku, što znači da se radi o zbilja opasnom bugu kojeg zlonamjerni gejmeri u online igrama koriste za sabotiranje protivnika.

RETRO RAZONODA

Pobrojali smo pet najboljih grafičkih avantura svih vremena

Pogledaj galeriju

Ok, kako ga mogu popraviti?

S obzirom da se o bugu pročulo svega prije nekoliko dana, Sony još nije istrčao sa konkretnim rješenjem, premda nam se čini da će sve biti sanirano putem brze softverske nadogradnje. Ona bi, nadamo se, mogla spriječiti buduće incidente slične ovom.

Jedino što sada možete napraviti kako biste se spasili od opasne poruke je natjerati PlayStation 4 mobilnu aplikaciju i samu konzolu da ne primaju poruke od ljudi koji nisu vaši prijatelji. Druga opcija je da jednostavno blokirate sve dolazeće poruke.